Expert hematolog despre COVID-19: “Arma care va invinge aceasta boala este in sangele celor au facut-o si s-au recuperat”

COVID-19 este prioritatea numarul 1 pentru multi specialisti din domeniul medical. Se depun eforturi uriase din partea cercetatorilor din intreaga lume in lupta impotriva coronavirusului.

Variantele de vaccin si optiuni eficiente de tratament sunt inca in dezvoltare pentru a elimina noul coronavirus care da peste cap vietile a miliarde de oameni, amenintandu-le chiar.

Intr-un moment in care toate sperantele omenirii se indreapta catre oamenii de stiinta, grupul de servicii medicale ACIBADEM din Turcia anunta ca a demarat, impreuna cu Universitatea de medicina ACIBADEM, 6 studii privind coronavirusul.

Ministerul Sanatatii din Turcia, Consiliul de cercetare stiintifica si tehnologica din Turcia, precum si Institutul de Sanatate au fost informate despre aceste cercetari si asteapta cu interes rezultatele.

Publicitate

Profesor Doctor Ercument Ovali, renumit expert in hematologie, conduce echipele de cercetatori care lupta contracronometru pentru descoperiri medicale care sa aduca lumii vesti bune in vreme de pandemie. Dr. Ovali crede ca izolarea anticorpilor din sangele oamenilor diagnosticati cu coronavirus si vindecati poate ajuta la tratarea si protejarea altor persoane, inclusiv pacienti de la terapie intensiva.

Citeste si articolul :   Cum sa inlocuiesti zaharul rafinat cu sirop de artar in dieta ta?

“Ceea ce va invinge aceasta boala este in sangele oamenilor care au au facut-o si s-au recuperat. Efectele secundare ale medicamentelor antivirale sunt prea mari. Efectul secundar al unui potential tratament pentru care vom utiliza sange uman este incomparabil mai mic.

Ministerul Sanatatii ne-a aprobat studiul clinic pe care l-am demarat pentru a descoperi un tratament eficient impotriva coronavirus. Studiul porneste in aprilie si in cadrul lui vom folosi sange prelevat de la pacienti cu COVID-19 care s-au recuperat. Astfel, prima plasma imunitara specifica COVID-19 incepe sa fie utilizata in cadrul unui studiu clinic pentru tratarea a 12 pacienti”, explica Dr. Ovali.

Publicitate

Recunoscut la nivel mondial pentru activitatea lui in domeniul celulelor stem si pielii artificiale, Profesorul Ovali a povestit cum tinerii medici ACIBADEM nu au ezitat nicio clipa sa se inroleze in aceste cercetari. Motiv pentru care isi numeste echipa “Cei 28 de tineri eroi turci”.

“4 dintre cele 6 proiecte medicale ale noastre sunt legate de descoperirea unui tratament. Am redus numarul personalului astfel incat sa nu riscam in laboratoare aglomerate. Unul dintre medicii pe care ii anuntasem ca nu va participa ca sa fie protejat m-a sunat cu o zi inainte si mi-a spus: “Domnule Profesor, ma doare sufletul, chiar vom sta acasa fara sa ajutam? Daca vom muri, sa murim ca barbatii”, mi-a spus. Ce vrei sa faci? Vei lucra de un milion de ori un virus de care fuge toata lumea, va fi la doar 15 centimetri distanta de tine, ati putea plati cu vietile voastre”, am spus. “Vreau sa fiu acolo”, mi-a raspuns. Si a venit. Exista o multime de echipe ca noi in Turcia, in intreaga lume. Noi suntem una dintre ele”, declara Profesorul Ovali.

Citeste si articolul :   4 alimente care devin toxice la reincalzire

Gamaglobulina specifica virusului, blocantul Interleukin-6, limfocitul T specific virusului, celulele imunitare specifice virusului si tratamentul cu celule stem mezenchimale in leziuni pulmonare severe sunt printre subiectele cercetarilor metodelor terapeutice care se desfasoara acum in cadrul ACIBADEM.

Proiectele de cercetare incepute de la ACIBADEM Healthcare Group includ dezvoltarea unui vaccin, care poate crea imunitate impotriva virusului la persoanele sanatoase inainte de a fi infectate si care ar fi metoda de protectie principala, potrivit doctorulzilei.ro

Expertii spera sa incheie cercetarile cat mai curand si sa prezinte lumii rezultatele care sa fie de folos in lupta mondiala impotriva Covid-19.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.