Banca Mondiala: Tarile din sudul Asiei, cea mai slaba performanta economica din ultimii 40 de ani

Țările din sudul Asiei se vor confrunta cu cea mai slabă performanță economică din ultimii 40 de ani, pe fondul epidemiei de coronavirus, ștergând decenii de progres în lupta împotriva sărăciei, a anunțat Banca Mondială, citată de BBC.

Economii precum India, Bangladesh, Sri Lanka și Pakistan au raportat relativ puține cazuri de îmbolnăvire, dar specialiștii se tem că ar putea deveni următoarele mai focare.

Publicitate

Regiunea găzduiește 1,8 miliarde de oameni și unele dintre cele mai dens populate orașe din lume.

“Asia de Sud se află în furtuna perfectă de efecte adverse. Turismul s-a redus, lanțurile de aprovizionare au fost perturbate, cererea de îmbrăcăminte s-a prăbușit, iar sentimentele consumatorilor și ale investitorilor s-au deteriorat”, se arată în raportul Băncii Mondiale.

Publicitate

Instituția și-a redus prognoza de creștere pentru regiune în acest an la 1,8% – 2,8%, față de estimarea inițială de 6,3% realizată înainte de izbucnirea pandemiei. Cel puțin jumătate din țările din regiune ar putea intra într-o „recesiune profundă”.

Citeste si articolul :   Protest in Timisoara fata de carantinarea orasului. Oamenii au dat foc mastilor!

India, cea mai mare economie din Asia de Sud, ar putea înregistra o creștere de doar 1,5%, în scădere de la aproximativ 5%, spune Banca Mondială.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.