Ministerul Muncii. Peste un milion de contracte de munca au fost suspendate

Peste un milion de contracte individuale de munca au fost suspendate, iar alte peste 200.000 de contracte au incetat, a anuntat, luni, Ministerul Muncii.

Ministerul Muncii a anuntat, luni, printr-un comunicat, ca 1.046.527 de contracte individuale de munca au fost suspendate. Cele mai multe dintre acestea, 324.087, sunt in industria prelucratoare, 198.588 sunt in domeniul comertului si al repararii autovehiculelor si motocicletelor, iar alte 119.846 sunt la hoteluri si restaurante.

Alte 215.656 contracte individuale de munca au incetat, dintre care 41.197 in comert si repararea de autoturisme, 37.152 in industria prelucratoare, iar 28.770 in constructii.

Articolul continuă după reclame

Ministerul Muncii reaminteste ca Guvernul Romaniei a decis sa sprijine salariatii angajatorilor aflati in somaj tehnic prin acoperirea integrala a fondurilor aferente.

Publicitate

„Astfel, angajatorii care au salariati prin Contracte Individuale de Munca (CIM) si pe care i-au inregistrat in REVISAL ca intrand in somaj tehnic, se vor adresa Agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca din judetul in care angajatorul are sediul social.

Citeste si articolul :   Virgil Musta, medicul care a vindecat cei mai multi bolnavi, mesaj pentru toti romanii: "Nu se poate sa avem o memorie asa de scurta!"

Celelalte persoane, care au alte forme de angajare (PFA, drepturi de autor etc.), se vor adresa Agentiilor judetene pentru plati si inspectie sociala din judetul in care au inregistrat activitatea”, au transmis reprezentantii Ministerului.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.

Comentariile sunt închise.