Actrita Olga Bucataru sa stins la varsta de 78 de ani

BUCURESTI (MEDIAFAX) – Olga Bucataru, actrita a Teatrului Odeon din Bucuresti, a murit la varsta de 78 de ani, in urma unui infarct. Actrita a avut roluri pe scena de teatru, sub bagheta unor regizori ca Alexa Visarion si Catalina Buzoianu, dar si in filme regizate de nume mari precum Sergiu Nicolaescu si Radu Mihaileanu.

Nascuta de Ziua Mondiala a Teatrului, in 27 martie 1942, actrita Olga Bucataru a murit in 10 aprilie 2020, la Spitalul Elias din Bucuresti, in urma unui stop cardio-respirator, potrivit reprezentantilor Teatrului Odeon.

Olga Bucataru a absolvit in 1965 Institutul National de Arta Teatrala si Cinematografica „I. L. Caragiale” din Bucuresti, sectia Actorie, la clasa prof. George Dem Loghin si un an mai tarziu a debutat pe scena Teatrului Tineretului din Piatra-Neamt, unde a fost angajata pana in anul 1973.

Dupa o scurta perioada petrecuta la Teatrul de Stat din Satu Mare (1969 – 1970), in 1974, a devenit membra a trupei Teatrului Odeon din Bucuresti.

Publicitate

Pe scena Odeonului a avut colaborari cu regizori importanti, printre care Dinu Cernescu („…ESCU” de Tudor Musatescu – 1972), Sanda Manu („Sa nu-ti faci pravalie cu scara” de Eugen Barbu – 1985), Alexa Visarion („Asta seara se joaca fara piesa” de Luigi Pirandello – 1988) si Catalina Buzoianu („Intalnire in padure” de Ofelia Strahl – 1992).

A interpretat rolul principal in „Patima rosie”, de Mihail Sorbul, regia Cristian Hadgi-Culea – 1975, iar ultimul sau rol pe scena Odeonului a fost Mari in spectacolul „Veronika se pregateste sa moara”, de Paulo Coelho, regia Gelu Colceag.

In 1972 a debutat in filmul „Bariera”, scenariu Teodor Mazilu, regia Mircea Muresan, si pana in 1998, cand ultimul rol interpretat in film este in „Trenul vietii”, regia Radu Mihaileanu, a jucat in filme regizate de Sergiu Nicolaescu („Oglinda”), Mircea Daneliuc („Cursa”), Radu Mihaileanu („Trahir”), Constantin Vaeni („Buzduganul cu trei peceti”).

In anul 2002 i se acorda Ordinul National „Serviciul Credincios”, in grad de Cavaler.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.