Managerul Spitalului Judetean Focsani, infectat cu coronavirus, transferat cu izoleta de la hotel la spital

Constantin Mindrila, managerul Spitalului Judetean de Urgenta „Sf. Pantelimon” din Focsani, a fost luat cu o izoleta si dus la spital, duminica, dupa ce timp de o saptamana s-a izolat la un hotel.

„Managerul SJU Focsani a fost luat de la domiciliul ales, acolo unde se afla in izolare ca urmare a confirmarii infectiei cu COVID-19 si transferat la spital. Transferul s-a facut la solicitarea prefectului judetului Vrancea, Gheorghita Berbece, de a se interna in spital, asa cum prevad protocoalele medicale”, a declarat purtatorul de cuvant al Prefecturii, Adrian Cretu, potrivit Agerpres.

Nelu Tataru a vorbit duminica dimineata la Digi24 despre cazul managerului, spunand ca acesta a fugit cu „toata documentatia” din spital. Ministrul Sanatatii a adaugat ca, cel mai probabil, si la acest spital va fi numita o conducere militara, ca in cazul spitalelor judetene din Suceava si Deva.

In jurul orei 13:00, Constantin Mindrila a fost dus la spital cu o izoleta, medicii fiind insotiti si de politisti. Acesta nu a opus rezistenta.

Potrivit surselor Digi24, managerul spitalului focsanean ar fi fost confirmat pozitiv la coronavirus inca de saptamana trecuta si de aceea a decis sa se izoleze la un hotel aflat in preajma spitalului.

El a ajuns astazi la sectia de boli infectioase a spitalului pe care il conduce.

Potrivit editiedevrancea.ro, Constantin Mindrila a fost condamnat definitiv, in luna februarie a acestui an, de catre Curtea de Apel Galati sa plateasca un prejudiciu de aproape 70.000 de lei, in solidar cu alti patru angajati din subordine, pentru o paguba adusa chiar institutiei pe care o conduce.

El a incheiat cu o firma privata un contract de „prestari de servicii de consultanta privind prevalidarea datelor clinice medicale ale spitalului”, in fapt o cheltuiala nejustificata asa cum a reiesit dintr-un control al Curtii de Conturi, aducand prejudicii unitatii spitalicesti.

La data incheierii contractului la nivelul unitatii nu fusese aprobat bugetul, iar operatiunea nu a fost supusa controlului financiar preventiv propriu.

„Prin incheierea contractului bugetul unitatii a fost prejudiciat cu suma de 68.941 lei din care 64.480 reprezinta plati nelegale, suma de 2.677 lei reprezinta dobanzi, iar 1.784 lei penalitati de intarziere”, s-a aratat in documentul intocmit de Curtea de Conturi.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.