ULTIMA ORA: Nou focar de COVID-19 la Spitalul din Sfantul Gheorghe: 20 de cadre medicale de la ATI, infectate

20 de cadre medicale de la sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Judetean din Sfantul Gheorghe, judetul Covasna, sunt infectate cu COVID-19.

Spitalul Judetean „Dr. Fogolyan Kristóf Kórhaz” din Sfantul Gheorghe a devenit acum patru zile spital suport COVID-19 pentru judetul Brasov. Asta dupa ce autoritatile stabilisera initial ca Spitalul Municipal din Fagaras sa fie spital suport, dar s-au razgandit din cauza distantei mari pana la institutie, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din Spitalul Fagaras.

La Spitalul din Sfantu Gheorghe, 20 dintre cele 38 de cadre medicale din Sectia de Terapie Intensiva s-au infectat cu COVID-19.

Surse din spital au declarat pentru MEDIAFAX ca nu stiu exact care vor fi pasii urmatori si cum va functiona sectia de ATI in viitor.

„Nu ne lamureste nimeni clar. Azi vedem un ordin militar care spune una, maine apare altul care cumva contrazice ordinul precedent. La un moment dat era vorba ca si cei infectati cu simptome usoare sa mergem la munca, apoi ni s-a spus ca nu, dar cine stie ce va fi la urmatorul ordin militar”, a declarat un cadru medical din spital.

Autor