Lumea la un pas sa fie salvata de coronavirus: Producatorul american Gilead are primele semne pozitive in testarea unui vaccin impotriva coronavirusului

Compania americana de biotehnologie Gilead Sciences, care cerceteaza, dezvolta si comercializeaza medicamente, a dezvoltat un medicament experimental pentru pacientii cu infectii severe cu Covid-19 care da primele semene pozitive, scrie Bloomberg.

Studiul clinic desfasurat pe pacientii a aratat ca dupa 18 zile, starea de sanatate a 68% dintre pacienti s-a imbunatatit, 17 pacienti dintre cei 30 de pacienti care erau venilati mecanic s-au insanatosit si nu au mai avut nevoie de ajutor pentru respiratie. Aproape jumatate din pacientii tratati nu au mai avut nevoie de ajuto, in timp ce 13%, dintre acestia, au murit. Gradul de mortalitate cel mai mare s-a inregistrat in randul pacientilor ventilati mecanic, aproximativ 18% dintre ei murind.

Publicitate

„Nu putem trage concluzii definitive din aceste date, dar observatiile acestui grup de pacienti spitalizati care au primit remdesivir ne dau o urma de speranta”, a declarat Jonathan Grein, directorul epidemiologic al spitalului din Cedars-Sinai Medical Center din Los Angeles, intr-o comunicat al Gilead.

Citeste si articolul :   Medicul Gabriel Diaconu despre Parintele Calistrat: "Din fericire pentru Calistrat, Dumnezeu i-a luminat drumul, in timp ce-i soptea: iti dau, dar..."

Citeste mai multe pe zf.ro

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.