Lumea la un pas sa fie salvata de coronavirus: Producatorul american Gilead are primele semne pozitive in testarea unui vaccin impotriva coronavirusului

Compania americana de biotehnologie Gilead Sciences, care cerceteaza, dezvolta si comercializeaza medicamente, a dezvoltat un medicament experimental pentru pacientii cu infectii severe cu Covid-19 care da primele semene pozitive, scrie Bloomberg.

Studiul clinic desfasurat pe pacientii a aratat ca dupa 18 zile, starea de sanatate a 68% dintre pacienti s-a imbunatatit, 17 pacienti dintre cei 30 de pacienti care erau venilati mecanic s-au insanatosit si nu au mai avut nevoie de ajutor pentru respiratie. Aproape jumatate din pacientii tratati nu au mai avut nevoie de ajuto, in timp ce 13%, dintre acestia, au murit. Gradul de mortalitate cel mai mare s-a inregistrat in randul pacientilor ventilati mecanic, aproximativ 18% dintre ei murind.

„Nu putem trage concluzii definitive din aceste date, dar observatiile acestui grup de pacienti spitalizati care au primit remdesivir ne dau o urma de speranta”, a declarat Jonathan Grein, directorul epidemiologic al spitalului din Cedars-Sinai Medical Center din Los Angeles, intr-o comunicat al Gilead.

Citeste si articolul :   Drama unui tanar iesean. S-a dus la spital cu o tuse simpla si a venit acasa intre patru scanduri.

Citeste mai multe pe zf.ro

Autor