Dezastrul care vine dupa criza coronavirus. Jumatate de miliard de persoane ar putea fi aruncate in saracie

Pandemia de coronavirus ar putea arunca in saracie o jumatate de miliard de persoane in intreaga lume, a avertizat joi organizatia de caritate Oxfam cu sediul in Marea Britanie, citata de dpa.

Organizatia de caritate a facut apel la liderii mondiali sa cada de acord asupra unui pachet de salvare economica pentru a mentine tarile in curs de dezvoltare si comunitatile pe linia de plutire, inaintea reuniunilor Fondului Monetar International (FMI), Bancii Mondiale si ministrilor de finante din G20 saptamana viitoare.

Un nou raport comandat de Oxfam sugereaza o crestere a saraciei intre 6 si 8% comparativ cu nivelurile din 2018, in timp ce guvernele isi stopeaza economiile pentru a gestiona raspandirea noului coronavirus.

“Acest lucru ar putea da inapoi lupta impotriva saraciei cu un deceniu si chiar cu 30 de ani in unele regiuni, precum Africa Subsahariana, Orientul Mijlociu si Africa de Nord”, se arata in raport, realizat de King’s College din Londra si Australian National University.

Raportul constata ca o scadere de 20% a veniturilor ca urmare a unei recesiuni cauzate de epidemia de virus ar putea impinge alte 548 milioane de persoane sa traiasca cu sub 5,50 dolari pe zi, pragul international al saraciei stabilit de Banca Mondiala pentru tarile cu venituri medii superioare.

Oxfam sugereaza emiterea de granturi in numerar, mai mult sprijin pentru intreprinderile mici, precum si suspendarea imediata a platilor datoriei tarilor sarace.

Citeste mai multe pe agerpres.ro

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.