Ministrul Muncii, noi masuri pentru cei care au nevoie de asistenta sociala

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, anunta ca cei care au nevoie de ajutor social se pot baza pe tot sprijinul autoritatilor. Astfel, copiilor, batranilor sau persoanelor cu dizabilitati, le va sta la dispozitie o echipa pe care ministrul o coordoneaza.

Ministrul Muncii anunta noi masuri pentru cei care au nevoie de asistenta sociala. Indemnizatia pentru cresterea copilului, prelungita cu 90 de zile

Ministrul face un apel la autoritatile locale. Acesta le cere sa identifice toate situatiile sociale din localitate si sa le fie alaturi, sa le comunice modul in care pot beneficia de ajutorul lor. Astfel, autoritatile locale pot contracta sau angaja specialisti in asistenta sociala, care sa ofere sprijinul necesar grupurilor vulnerabile.

„Se pot angaja specialisti in asistenta sociala acolo unde este nevoie. Centrele de servicii sociale care primesc subventii din partea Ministerului Muncii au primit un mesaj foarte clar din partea mea: lucrati cu autoritatile locale.”, a declarat Violeta Alexandru.

In plus, toate executarile silite pentru toate drepturile de asistenta sociala pe durata crizei au fost suspendate.

In ceea ce priveste indemnizatia de crestere a copilului, aceasta se prelungeste cu 90 de zile. Este vorba aici despre parintii care decideau sa revina la serviciu inaintea perioadei de 2, respectiv 3 ani. Daca in aceasta perioada doresc sa revina la serviciu, iar compania careia apartin nu isi mai desfasoara activitatea, vor beneficia de acest stipulent.

De altfel, Violeta Alexandru a spus ca are in vedere decontarea cheltuielilor salariale, transport si echipament, pentru cei care ingrijesc persoanele cu dizabilitati.

„Citesc mesajele din telefon. Sunt multe. De la oameni care nu mai au venituri sau au ramas cu putine. Oameni care munceau cinstit. Pentru ei, muncesc si eu pana la aceasta ora, ca sa gasesc solutii de sprijin care sa ajunga la ei cat mai repede. Cu ei repornim motoarele economiei, pentru ca se implica sa trecem cat mai repede peste aceasta perioada.”, a adaugat ministrul.

Citeste si articolul :   Ce a mai ramas din fosta vila de la Izvorani a lui Irinel Columbeanu, dupa incendiul devastator: "Nu mai am nimic..."

De asemenea, ministrul a mai precizat ca persoanele din carantina si izolare pot primi, la solicitarea autoritatilor locale, produse de igiena care vor fi decontate prin fonduri europene, scrie huff.ro

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.