Lidl Romania a cumparat prima sectie mobila de terapie intensiva din tara, pentru pacientii infectati cu noul virus

Lidl Romania a cumparat prima sectie mobila de terapie intensiva din tara, care are 12 paturi si poate fi deplasata rapid oriunde in tara. Unitatea costa 264.930 de dolari si va putea prelua pacientii in stare critica, urmare a infectiei cu SARS-CoV-2.

„Departamentul pentru Situatii de Urgenta prin Fundatia pentru SMURD achizitioneaza prima sectie de terapie intensiva mobila din Romania, in valoare de 264.930 de dolari, care va putea prelua pacientii in stare critica, urmare a infectiei cu SARS-CoV-2. Achizitia s-a facut cu sprijinul Lidl Romania”, se arata in postarea de pe pagina de Facebook a DSU.

Sectia mobila de terapie intensiva pe structura unui TIR poate fi deplasata rapid oriunde in tara, crescand capacitatea celor mai aglomerate spitale de a oferi ingrijire pacientilor la cele mai inalte standarde.

Sectia va fi amplasata in curtea unui spital supraaglomerat de prima linie, putand fi racordata atat la reteaua electrica, cat si la cea de oxigen a spitalului si va putea prelua un numar de 12 pacienti cu indicatie de ingrijire in terapie intensiva.

„Aceasta unitate de terapie intensiva este unica in Romania, folosirea ei dandu-ne posibilitatea sa imbunatatim semnificativ evolutia pacientilor cel mai grav afectati de infectia cu SARS-CoV-2. Avand in vedere experienta altor tari europene care s-au confruntat deja cu o lipsa a locurilor in sectiile de terapie intensiva, precum si dinamica rapida intr-un astfel de context la nivel national, un numar de 4 astfel de unitati mobile ar creste semnificativ capacitatea Romaniei de a gestiona pacientii critici in perioada ce va urma, exact acolo unde este cea mai mare nevoie”, afirma seful DSU, Raed Arafat.

Citeste si articolul :   Noemi si Mihai Mitoseru, din nou impreuna. Andreea Mantea a dat vestea

Citeste mai multe pe wall-street.ro

Autor