Medicul Gabriel Diaconu, veste buna pentru romani: Raspandirea e incetinita

Medicul Gabriel Diaconu vine cu vesti bune in plina pandemie.

“Inainte sa va duceti dupa fenta ca ”a explodat” numarul de cazuri de Covid-19, doar cateva precizari:

– progresia a fost, saptamana aceasta, in medie la 7.5% crestere zilnica (evident, variabil de la o zi la alta)
– saptamana anterioara aceeasi progresie a fost 13.9%, adica aproape dublu, iar…
– saptamana dinainte a fost 23.9%, adica triplu.

Ce ne spune noua asta? Doua lucruri:

Publicitate

1. raspandirea e incetinita, gratie masurilor luate. Daca ramaneam in progresia de acum 3 saptamani, astazi am fi avut un surplus de aproape 30k bolnavi. Daca am fi ramas in progresia de acum doua saptamani, astazi am fi avut aproape dublul numarului de cazuri.

2. inainte sa inceapa sa scada, numarul diagnosticelor va continua sa CREASCA. Se numeste epidemie din varii motive, dar si pentru ca boala cu pricina este infecto-contagioasa, trece de la om la persoana, si deocamdata majoritatea romanilor sunt vulnerabili la boala, devreme ce prevalenta in populatie, la cifra de astazi, este de aproximativ 30 la suta de mii de locuitori. Restul de 99970 de romani posesori de facebook, functie de cati stau in casa, s-ar putea sa influenteze cifrele in perioada care vine.”, scrie medicul pe pagina sa de Facebook.

Citeste si articolul :   Gabriela Firea mai ramane primar.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.

Comentariile sunt închise.