Sorina Pintea a fost inlocuita la conducerea Spitalului Judetean din Baia Mare

Sorina Pintea, fostul ministru al Sanatatii, a fost inlocuita la conducerea Spitalului Judetean din Baia Mare cu Alexandru Oros, ca manager interimar. Presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, afirma, intr-o scrisoare deschisa trimisa ministrului Sanatatii, ca numirea liberalului Alexandru Oros in aceasta functie “nu se poate explica decat prin jocurile de putere ale unor oameni iresponsabili”.

l arata ca Oros a fost manager al Spitalului Municipal Sighetu Marmatiei, unitate medicala amendata de DSP in 2016, “motivatia pe scurt fiind aceea ca unitatea medicala nu a utilizat deloc biocide si ca deseurile medicale periculoase au fost depozitate in conditii improprii”.

Seful CJ Maramures, Gabriel Zetea, i-a trimis o scrisoare deschisa ministrului Sanatatii, Nelu Tataru, dupa ce George-Alexandru Oros a fost numit manager interimar al Spitalului Judetean de Urgenta “Dr. Constantin Opris” din Baia Mare, “pe perioada suspendarii de drept a contractului de management al doamnei manager Sorina Pintea”.

Sorina Pintea a fost inlocuita la conducerea Spitalului Judetean din Baia Mare de Alexandru Oros

Publicitate

“In plina criza de sanatate publica, ati numit la conducerea Spitalului Judetean ”Dr. Constantin Opris” Baia Mare o persoana care nu are nimic in comun cu actul medical, care nu cunoaste acest spital si care nu are competenta si experienta de a gestiona aceasta situatie de criza”, afirma Zetea.

Citeste si articolul :   Doliu in televiziune. S-a stins din viata legendarul moderator

El arata ca i-a propus, joi, ministrului Sanatatii, numirea ca manager interimar a dr. Vasile-Ioan Pop, care este director medical al unitatii sanitare din anul 2013, a condus spitalul de fiecare data cand managerul in functie a lipsit (chiar si in cei aproape doi ani de zile in care Sorina Pintea a ocupat functia de ministru al Sanatatii), “iar in ultima luna si jumatate, dr. Vasile-Ioan Pop a gestionat cu mult profesionalism atat partea medicala, cat si partea de management a Spitalului Judetean din Baia Mare”.

Publicitate

“Prin contrast, numirea liberalului Alexandru Oros in functia de nou manager al Spitalului Judetean Baia Mare nu se poate explica decat prin jocurile de putere ale unor oameni iresponsabili. Domnul Oros nu are legatura cu activitatea medicala, nu a activat in domeniu din anul 2016, cand si-a finalizat in conditii controversate mandatul de manager al Spitalului Municipal Sighetu Marmatiei.

Controalele efectuate de Ministerul Sanatatii in anul 2014, in unitatea pe care Alexandru Oros o conducea de un an de zile, au scos la iveala deficiente majore de administrare, spitalul din Sighet riscand, la acel moment, sa fie retrogradat la un spital de nivelul V. Doi ani mai tarziu, in mai 2016, controlul realizat de DSP Maramures s-a soldat cu amenzi in suma de 10.000 de lei pentru Spitalul Municipal Sighet, motivatia pe scurt fiind aceea ca unitatea medicala nu a utilizat deloc biocide si ca deseurile medicale periculoase au fost depozitate in conditii improprii, amenda care nu a fost contestata”, sustine Gabriel Zetea.

Citeste si articolul :   Partidul AUR, de partea lui Coltescu. George Simion: „Este victima unei denigrari”

El sustine ca, in schimb, Spitalul Judetean a ajuns, sub conducerea medicala a dr. Vasile-Ioan Pop, in anul 2015, in topul spitalelor publice din tara in ceea ce priveste conditiile de cazare oferite pacientilor, in urma acreditarii CONAS.

“Baia Mare nu a devenit o a doua ”Suceava”, tocmai datorita unor masuri preventive si a organizarii extrem de eficiente. Nu este momentul pentru jocuri politice, cred in competenta dovedita a profesionistilor!”, considera Zetea.

El spune ca, in calitatea de presedinte al CJ Maramures, a sustinut atat Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta si a luat masuri de protejare a cetatenilor, chiar inainte ca acestea sa fie impuse la nivel national, dar si Ministerul Sanatatii si efortul national de testare a populatiei prin finantarea in judetul Maramures a trei laboratoare de biologie moleculara si testare Covid-19, in conditiile in care Ministerul Sanatatii a trimis doar 50 de masti FFP2 catre spitalul care are 2.000 de angajati.

Citeste mai multe pe stirilekanald.ro

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.