Veste trista, din pacate. O asistenta medicala romanca s-a stins intr-un spital din Milano, singura. Femeia se lupta cu COVID-19 de o luna

O femeie care lucra ca infirmiera intr-un spital din Italia s-a stins la varsta de 40 de ani dupa ce in urma cu aproximativ o luna a fost diagnosticata pozitiv la testul cu noul tip de coronavirus. Elena Rodica Nitu a decedat singura dupa ce saptamani la rand s-a luptat cu boala.

O asistenta medicala romanca s-a stins singura, intr-un spital din Italia

Publicitate

Elena Rodica Nitu era stabilita de circa 15 ani in Italia si lucra ca infirmiera la spitalul Oglio Po din Cassalmaggiore, provincia Cremona, regiunea Lombardia. Femeia s-a infectat cu COVID-19 in urma cu o luna, dar pentru ca starea sa de sanatate s-a agravat rapid a fost transferata la un spital din Milano.

Din pacate, dupa saptamani intregi in care a luptat cu virusul, infirmiera romanca a murit. Tragedia este cu atat mai mare cu cat femeia s-a stins pe patul de spital fara a avea un membru din familie aproape.

Publicitate

„A facut-o fara sa aiba alaturi vreun membru apropiat al familiei”, informeaza oglioponews.it.

Citeste si articolul :   Carantina la Tandarei: Politia a confiscat 11 pusti de asalt de la localnicii veniti din strainatate

Iubitul infirmierei spera sa poata repatria trupul neinsufletit in Romania

Elena Rodica Nitu si-a pierdut viata pe 7 aprilie, iar acum iubitul femeii a luat legatura cu Ambasada Romaniei in Italia pentru a recupera trupul neinsufletit al acesteia.

Avand in vedere situatia grava cu care confrunta italienii la ora actuala, sicriul cu trupul infirmierei ar putea ajunge in Romania abia dupa ridicarea restrictiilor de la frontiera. Parintii si fratele femeii sunt indurerati de cele petrecute si spera sa-si poata ingropa ruda in curand.

Cadrele medicale alaturi de care a lucrat Elena Rodica Nitu au numai cuvinte de lauda la adresa ei si spun ca era o femeie loiala muncii sale.

„A fost o fata draguta si vesela, intotdeauna loiala muncii, pe care o iubea cu adevarat: de fapt si-a dedicat trupul si sufletul pacientilor, nu s-a oprit niciodata”, povestesc medicii din Oglio Po despre infirmiera romanca, potrivit sursei mentionate.

Femeia este o alta victima a pandemiei de coronavirus in randul cadrelor medicale. Facandu-si datoria medicii aflati in prima linie sunt expusi riscului de a fi infectati si din pacate, unii dintre ei ajung sa plateasca cu viata, scrie fanatik.ro

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.