Sorina Pintea, repusa in functie dupa ce a revenit asupra demisiei de la sefia Spitalului Judetean din Baia Mare

Fostul ministru PSD al Sanatatii, Sorina Pintea, a revenit asupra demisiei din functia de manager al Spitalului Judetean din Baia Mare, fiind repusa in functie. Pintea a demisionat pe 2 martie, dupa ce a fost pusa sub urmarire penala de procurorii anticoruptie pentru luare de mita.

„In baza adresei nr. 5032 / 3.04.2020, emisa de Consiliul Judetean Maramures, inregistrata la registratura unitatii noastre cu nr. 10279/08.04.2020, prin care ne comunica faptul ca d-na ec. Pintea Sorina revine asupra cererii de demisie din functia de manager al Spitalului Judetean de Urgenta «Dr. Constantin Opris» Baia Mare. Pe perioada incapacitatii temporare de munca, d-na ec. Pintea Sorina va fi inlocuita de directorul medical, dr. Pop Vasile-Ioan”, se arata intr-o adresa transmisa astazi de Sorina Pintea catre structurile din subordinea spitalului.

Presedintele Consiliului Judetean Maramures, social-democratul Gabriel Zetea, institutie in subordinea careia se afla spitalul judetean, a confirmat revenirea in functie a Sorinei Pintea.

„Nu a oferit nicio explicatie pentru revenirea asupra demisiei”, a declarat Zetea pentru G4Media.ro.

Sorina Pintea a demisionat din functia de manager al Spitalului Judetean din Baia Mare pe 2 martie, pe fondul acuzatiilor de luare de mita aduse de procurorii anticoruptie. Ea a fost initial arestata, dar ulterior a fost eliberata si pusa sub control judiciar.

Citeste si articolul :   Paracetamolul LIMITAT in farmaciile din Romania: doar 2 cutii de persoana

Procurorii DNA o acuza pe Sorina Pintea ca ar fi luat 120.000 lei printr-un intermediar pentru “proiectarea si executarea lucrarilor de amenajare bloc operator-sala chirurgie cardiovasculara si toracica si spatii adiacente”, incheiat in anul 2019 de unitatea spitaliceasca cu societatea comerciala. Suma ar fi reprezentat a doua transa din suma totala, fostul ministru al Sanatatii din Cabinetul Dancila incasand anterior suma de 10.000 euro, conform DNA.

Autor