SALARII TAIATE si somaj tehnic in randul bugetarilor. Cine sunt primii loviti de masura

Se aplica primele taieri de salarii in randul bugetarilor. Angajati din primarii sunt primii loviti de criza. Tot mai multi primari din tara anunta ca vor trimite angajatii in somaj sau li se vor taia salariile.

Primarul municipiului Medias, Gheorghe Roman, a anuntat ca va convoca saptamana viitoare o sedinta extraordinara a Consiliului Local pentru a adopta masuri de reducere a fondului de salarii. Roman anunta ca unii angajati ar putea intra in somaj tehnic sau ar putea avea salarile diminuate.

“Dupa cum stiti, toate localitatile se confrunta cu probleme legate de bugetul local, iar unele dintre ele au luat deja masuri privind reducerea salariilor sau trimiterea angajatilor in somaj tehnic. Acest lucru se va intampla si la Medias. Sunt in discutii cu Directia Economica, Directia Juridica si cu sindicatul pentru a gasi solutii solutii eficiente, dar si legale”, a anuntat, miercuri, intr-o conferinta de presa, primarul unicipiului Medias, Gheorghe Roman.

Acesta a explicat ca, la inceputul saptamanii viitoare, va convoca in regim de urgenta o sedinta extraordinara a Consiliului Local.

“Le voi cere consilierilor sa hotarasca asupra masurilor ce se impun a fi luate pentru diminuarea fondului de salarii la nivelul administratiei locale”, a mai spus primarul Mediasului.

Si la Brasov, functionarii din aparatul propriu al Consiliului Judetean vor avea salarii diminuate cu 20%, iar personalul institutiilor de cultura din subordinea forului judetean va intra in somaj tehnic, a anuntat presedintele Consiliului Judetean Brasov, Adrian Vestea.

Publicitate

Potrivit acestuia, pentru a se asigura sumele necesare functionarii sistemului de sanatate in aceasta perioada de pandemie, au fost suspendate alocarile de sume nerambursabile pe ghidurile sportive si culturale, precum si pentru evenimente ca Festivalul Cerbul de Aur, si vor fi, de asemenea, transferati bani inclusiv de la drumuri si de la aeroport.

Totodata, avand in vedere ca institutiile de cultura din subordinea CJ Brasov – muzeele, Biblioteca Judeteana si Scoala Populara de arta – practic, in aceasta perioada “nu mai au obiectul muncii” – s-a luat masura intrarii personalului in somaj tehnic.

Citeste si articolul :   Raluca Turcan, anunt despre Legea salarizarii. Ce se intampla cu salariile romanilor

De asemenea, aparatul propriu al CJ Brasov va avea un program de lucru redus, de la 40 la 32 de ore, cu o diminuare corespunzatoare a salariilor. “Este o masura de solidaritate cu mediul privat, multi au intrat in somaj tehnic. Am considerat ca trebuie sa dam dovada de solidaritate (…) pentru ca, in final, noi, aparatul bugetar, functionam din taxele si impozitele platite de mediul privat. Suntem constienti ca, nefunctionand economia judetului Brasov, vom primi mai putini bani din cotele defalcate. (…) Este maximumul pe care puteam sa-l facem pe Codul Muncii”, a explicat presedintele CJ Brasov., potrivit romaniatv.net

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.