Raed Arafat: „Va trebui sa invatam sa traim cu acest virus. Etapa cu etapa, vom reveni la normalitate”

Secretarul de stat Raed Arafat a precizat ca dupa ce vor trece sarbatorile Pascale, este posibil ca autoritatile sa mai reduca din masuri, in functie de situatia cazurilor cu COVID-19.

Ce se va intampla dupa Pasti?
Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta Raed Arafat, a declarat marti seara, ca dupa perioada Pastelui, in functie de cum se va prezenta situatia, autoritatile vor lua decizia de a mai relaxa masurile.

De asemenea, secretarul de stat a declarat ca in momentul in care se va renunta la masurile de urgenta prea devreme, Romania va deveni un focar de infectii. Raed Arafat sustine ca este nevoie de rabdare pentru a combate intreaga criza.

„La acest moment inca avem cazuri noi si suntem in crestere. Nu suntem inca in situatia din tari precum Italia, Franta, SUA. Nu stiu daca vom ajunge in situatia asta. E posibil sa ajungem, e posibil sa nu. Vom putea spune mai mult dupa perioada Pastelui. Toata lumea vrea sa relaxeze masurile, fiti siguri. Dar la acest moment, daca le relaxam prea devreme, exista riscul sa explodeze situatia si sa nu o mai putem controla. Vedem ce decizii luam dupa Paste. Etapa cu etapa, vom reveni la normalitate, a spus Arafat.

„Trebuie sa invatam sa traim cu acest virus”

Mai mult, Raed Arafat considera ca cetatenii romanii ar trebui sa se obisnuiasca sa traiasca cu acest virus pentru el nu va disparea atat de usor, dar in tot acest timp este necesara respectarea unor masuri de protectie pentru a limita raspandirea acestuia.

Publicitate

„Va trebui, la un moment dat, sa invatam sa traim cu acest virus pentru ca el nu va disparea si nici noi nu putem sa ramanem izolati pe viata in casa. E posibil, pana iese un vaccin impotriva acestui virus, sa invatam sa traim cu el, dar sa respectam niste reguli in societate ca sa limitam raspandirea lui„, a declarat Arafat.

Totodata, secretarul de stat face apel la cetatenii romani sa respecte in continuare masurile de urgenta, chiar daca e vremea e frumoasa, iar cazurile sunt din ce in ce mai putine.

Ministrul Sanatatii anunta ca numarul de cazuri va creste

Nelu Tataru, ministrul Sanatatii declara marti ca romanii trebuie sa ramana in izolare la domiciliu, deoarece in acest moment asta este arma principala in combaterea coronavirusului in Romania.

Citeste si articolul :   Mirela Vaida, pusa la zid: "Nu va e rusine?" Asa ceva nu s-a vazut la TV

Ministrul a subliniat faptul ca in doua, trei saptamani, numarul de cazuri si de decese va creste in Romania, motiv pentru care autoritatile trebuie sa fie pregatite pentru aceasta perioada.

„Mai avem doua, trei saptamani in care vom creste ca si numarde cazuri, vor exista si decese, dar trebuie sa le gestionam in limita in care putem gestiona o pandemie cu un „dusman” – daca pot spune asa – necunoscut care are in acest moment doar un tratament simptomatic prin evaluare, pana la descoperirea unui vaccin.

Repet, avem in acest moment in unitati sanitare in Sibiu care pot face fata, avem unitati sanitare care au in acest moment echipamente la un stoc mediu”, a spus Ministrul Sanatatii, potrivit redactia.ro

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.