Coronavirusul, prevazut oficial inca din 2007! ”Pai daca mancati lilieci mici cu potcoava, ce-ati vrea???”

Nu-s previziunile lui Nostradamus, vedeniile Babei Vanga ori randuri dintr-o carte scrisa de o ”maestra” in astrologie. In 2007, patru specialisti de la Universitatea din Hong Kong au redactat un studiu in care vorbeau despre ”o bomba cu ceas”: o epidemie ce urma sa plece de la sindromul respirator acut grav (SARS), datorata consumului de animale exotice din Sudul Chinei

Da, stim: in ultima luna mintea v-a fost invadata de previziunile lui Nostradamus legate de coronavirus, de prezicerile Babei Vanga sau de capturile ”extrase” dintr-o carte scrisa de o cetateanca din Statele Unite, maestra in ale astrologiei, toate vorbind despre pandemia ce a cuprins intreaga Omenire. Surprinsa in totalitate de rapiditatea extinderii acesui virus. Cu exceptia a patru specialisti!

In 2007, Vicent C.C. Cheng, Susana K.P. Lau, Patrick C.Y. Woo si Kwok Yung Yuen, de la Departamentul de Microbiologie si de la Centrul de Investigare al Infectiilor de la Universitatea din Hong Kong, au realizat un studiu in care au vorbit, concret, despre posibila aparitiei a unui virus mortal, ce urma sa ”treaca” de la animale la oameni!

Citeste si articolul :   Medic roman, mesaj dur: "Toti avem pe cineva care nu merita sa se stinga in spital, intubat, si-apoi sa fie sigilat intr-un sicriu si trimis la crematoriu...

In articolul intitulat ”Severe Acute Respiratory Syndrome Coronavirus as an Agent of Emerging and Reemerging Infections”, cei patru specialisti analizeaza in detaliu sindromul respirator acut grav, SARS, aparut in 2003, care a lovit 30 de tari de pe toate cele cinci continente, cu 8.096 infectati si cu 774 victime mortale.

Publicitate

”Prezenta in numar mare a unor virusuri similare SARS-CoV-ului in liliecii mici cu potcoava, alaturata culturii de a manca mamifere exotice in Sudul Chinei, este o adevarata bomba cu ceas. Nu putem, asadar, ignora, posibila reaparitie a SARS-ullui la animale si transmiterea lui la om, de aceea este necesar sa fim pregatiti tot timpul”. Se merge mai in detaliu. ”Asa cum se stie, cunoastem capacitatea coronavirusului de a se recombina din punct de vedere genetic, fapt pentru care nu trebuie sa ignoram nimic”.

ARTICOL

Cei patru specialisti au analizat 4.000 de articole (!!!) pentru a ajunge la aceasta concluzie. ”Exista o mare cantitate si varietate de mamifere salbatice tinute in custi, in conditii precare de igiena, fapt ce favorizeaza saltul noului virus de la animale la oameni. Capacitatea sa de a se transmite de la om la om, ignoranta celor din spitale in fata propagarii infectiei, precum si transporturile aeriene intrenationale vor duce la raspandirea acestui agent”, scrie, negru pe alb, in 2007.

Citeste si articolul :   Coronavirus Romania. Bilantul anuntat de autoritati acum

”China s-a dezvoltat si se va dezvolta in continuare. Cresterea economica in acea parte de tara va duce la cererea mare de proteine, unele dintre acestea gasindu-se in animale exotice precum gineta. Daca tinem seama ca epidemia SARS a inceput dupa ce virusul a trecut de la gineta la om, trebuie sa fim extrem de precauti!”

Pare greu de crezut, dar totul a fost prevazut acum…13 ani. ”Liliecii mici cu potcoava sunt rezervorul natural pentru virusuri similare celor de tip SARS-CoV, iar gineta este gazda amplificatoare perfecta, de aici obligativitatea ca aceste animale sa fie lasate sa traiasca in salbaticie, nu in custi prin piete!” In studiul publicat in ”Clinical Microbiology Reviews”, cei patru spun clar ca ”un coronavirus cu 90 la suta similitudini genetice cu SARS-CoV a fost desoperit la liliacul mic cu potcoava in mai multe regiuni, in special in Hong Kong si in China Continentala”. Se trage si un semnal de alarma: ”Toate pietele in care se vand animale salbatice vii reprezinta sursa si centrul de amplificare pentru infectiile viitoare”.

Citeste si articolul :   Raed Arafat despre masurile de relaxare: vor fi graduale si vom vedea impactul intre ele

Conform studiilor din zilele noastre, se crede ca pandemia Covid-19 a pornit la drum din pietele din Wuhan, acolo unde s-au vandut atat lilieci, cat si ginete ori pangolini, scrie A1.ro

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.