Natura o ia razna. Alerta ANM: Cod galben de ploi torentiale si vijelii puternice. Judetele afectate

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, astazi, o avertizare de Cod galben de ploi torentiale si vijelii puternice, valabila pana sambata dimineata in 13 judete.

Potrivit meteorologilor, in intervalul 15 mai, ora 13:00 – 16 mai, ora 3:00, la inceput in nord-vestul si centrul tarii, iar spre seara si noaptea si in jumatatea nordica a Moldovei, instabilitatea atmosferica se va accentua si se va manifesta prin frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului cu rafale de peste 60 – 70 km/h.

In zona inalta de munte vantul va sufla cu peste 80 – 90 km/h, vor fi vijelii, caderi de grindina si averse ce pot avea si caracter torential.  Cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp.

harta zonelor afectate

Publicitate

Judetele vizate de noua avertizare meteo de Cod galben sunt: Bistrita-Nasaud, Botosani, Brasov, Cluj, Covasna, Harghita, Iasi, Maramures, Mures, Neamt, Salaj, Satu Mare si Suceava.

ANM precizeaza ca astfel de fenomene se vor semnala si in restul teritoriului, dar pe arii mai restranse si in intervale de timp mai scurte.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.