Peste 2 milioane de masti FFP, viziere, manusi si dezinfectati, aduse in tara de MS si Unifarm

Peste 2 milioane de masti FFP2, ochelari de protectie, viziere, combinezoane, viziere si alte materiale de protectie, precum si 36.000 de tone de dezinfectant au fost aduse in tara de Ministerul Sanatati si Unifarm, in ultimele doua zile.

Potrivit unui comunicat transmis marti, Ministerul Sanatatii si Compania Unifarm SA continua sa aprovizioneze cu echipamente medicale si materiale sanitare destinate unitatilor sanitare in lupta impotriva COVID 19.

Astfel, in perioada 6-7 aprilie, Unifarm a adus in tara mai multe transporturi de echipamente medicale si produse dezifectante.

Conform comunicatului citat, este vorba de 2.245.000 de masti FFP2 si ochelari de protectie, de 20.000 de viziere, 300.000 de combinezoane, din care 200.000 sunt speciale, de utilizat in sectiile de terapie intensiva (ATI). AU mai fost aduse 923.000 de manusi latex, 114.000 manusi de vinil, 2 milioane de masti chirurgicale cu 3 pliuri si 36.000 de tone de dezinfectant pentru suprafete.

Publicitate

„Aceste materiale sanitare si echipamente de protectie atat de necesare si asteptate de personalul medical vor fi distribuite incepand din aceasta noapte (marti spre miercuri – n.r.) catre toate unitatile sanitare din tara, cu prioritate catre cele care sunt in prima linie de gestionare a cazurilor infectate cu noul coronavirus. Este o adevarata lupta comerciala pentru achizitia materialelor sanitare si a echipamentelor pe piata internationala. Continuam aprovizionarea, constant, si in perioada urmatoare”, a declarat ministrul Sanatatii, Nelu Tataru.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.