Focar de coronavirus la Deva. Managerul si directorul medical al Spitalului Judetean au demisionat

Managerul Spitalului Judetean de Urgenta Deva si directorul medical al institutiei au demisionat, au anuntat reprezentantii Prefecturii Hunedoara. Activitatea unitatii medicale este coordonata de DSP si de patru experti medicali de la Craiova si Timisoara.

Potrivit reprezentantilor Prefecturii Hunedoara, conducerea spitalului din Deva, singurul spital din judet in care sunt tratati acum bolnavii de COVID-19, si-a anuntat demisia.

Purtatorul de cuvant al Prefecturii Hunedoara a declarat, pentru MEDIAFAX, ca nu se stie daca demisiile managerului si directorului medical al spitalului au legatura cu scrisoarea de nemultumire a cadrelor medicale din spital.

„Au fost prezentate conducerii DSP si ulterior, sau simultan, si prefectului judetului Hunedoara, demisiile conducerii Spitalului Judetean de Urgenta Deva, adica a managerului si a directorului medical care a fost si coordonatorul activitatii medicale pe intreg judetul Hunedoara. Acum se asteapta decizia Ministerului Sanatatii privind inlocuirea acestora sau privind managementul SJU Deva, avand in vedere ca spitalul se afla in aceasta perioada in subordinea Ministerului Sanatatii. In ceea ce priveste vizita ministrului Sanatatii, se asteapta o decizie, o informare legata de data la care va fi prezent aici, daca va fi prezent aici in urmatoarea perioada. (…)

Nu stim daca demisiile au legatura cu scrisoarea medicilor pentru ca textul demisiilor nu a ajuns la Institutia Prefectului pana la aceasta ora”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Lucian Morogan, purtatorul de cuvant al Prefecturii Hunedoara.

Potrivit reprezentantilor Prefecturii Hunedoara, in acest moment, in spitalul din Deva, activitatea este coordonata de Directia de Sanatate Publica si de cei patru experti medicali din Craiova si Timisoara, detasati in 3 aprilie aici. Este vorba despre un medic de la Spitalul Militar Craiova, un medic de la UPU SMURD, Spitalulul Judetean de Urgenta Craiova, si doi specialisti de la Institutul National de Sanatate Publica Timisoara.

Citeste si articolul :   Coronavirus: 2.611 cazuri de COVID-19 si 61 de decese, de vineri pana sambata

„Pana va fi o noua conducere lucrurile se desfasoara in felul urmator: toate masurile sunt aplicate de aceasta echipa de experti cu colaborarea DSP. Deci, practic Directia de Sanatate Publica, partial sau de moment, va stabili si va decide tot ceea ce se intampla in Spitalul Judetean de Urgenta Deva”, a mai spus Lucian Morogan.

In Spitalul din Deva sunt internati 99 bolnavi de COVID-19.

Sindicatul medicilor din Spitalul Judetean Deva a reclamat, luni, mai multe abuzuri si a cerut interventia ministrilor Sanatatii si Muncii. Sindicalistii sustin ca abuzurile au inceput in 29 martie, cand angajatii au fost informati, printr-o adresa a DSP Hunedoara, ca spitalul intra in carantina, iar personalului medical i-a fost interzis sa plece din spital, fiind interzise de asemenea externarile si internarile de cazuri noi.

Prin aceeasi adresa, personalul medical ar fi fost obligat ca in toata aceasta perioada sa munceasca timp de 14 zile (un total de 336 ore) fara organizarea legala a timpului de munca si a celui de odihna.

Autor