Nimeni nu iese si nimeni nu intra intr-o localitate din Arges.12 cazuri de Covid dupa o inmormantare

Nimeni nu iese si nimeni nu intra in localitatea Godeni din Arges, unde s-au inregistrat intr-o zi 12 cazuri de Covid-19 dupa o inmormantare. Prefectul a trimis in zona politisti si jandarmi, dupa ce a fost informat ca autoritatile nu sunt implicate, iar oamenii nu tin cont de reguli.

Prefectul judetului Arges, Emanuel Soare, a mers, marti, in zona de nord a judetului, unde s-a decis suplimentarea fortelor de ordine.

Politistii si jandarmii argeseni vor verifica respectarea ordonantelor militare, in special in comuna Godeni si orasul Campulung, unde s-a inregistrat zilele trecute o crestere a cazurilor de infectati cu COVID-19.

Nimeni nu iese si nimeni nu intra in Godeni, in afara de cei care respecta conditiile din ordonantele militare, a declarat prefectul.

Publicitate

Acesta a spus ca a rugat autoritatile locale sa se implice, sa discute cu oamenii, sa le recomande sa stea in casa.

„In zona Campulung, incepand de azi (marti n.r.), am delegat o mare parte a fortelor Jandarmeriei Arges, pentru a verifica daca cetatenii respecta regulile. Am avut multe semnale din partea locuitorilor Campulungului ca, pe de o parte, autoritatile locale nu se implica asa cum ar trebui si, pe de alta parte, ca cetatenii sunt indisciplinati. Echipaje mixte, ale Politiei si Jandarmeriei, vor patrula prin oras si nu vor permite nicio incalcare a ordonantelor militare.

Citeste si articolul :   Stare de alerta a fost prelungita. Lista masurilor care vor fi aplicate.

Suntem in situatie de urgenta, nimeni nu este mai presus de lege. Persoanele care s-au intors in tara trebuie sa inteleaga ca in Romania, in special in judetul Arges, trebuie sa respecte niste reguli si noi vom depune toate eforturile necesare sa-i convingem ca trebuie respectate. Vom lua toate masurile pentru ca in Arges sa avem un numar mic de persoane infectate si sa protejam populatia”, a transmis prefectul judetului Arges, Emanuel Soare.

In comuna Godeni, au fost inregistrate, intr-o singura zi, 12 cazuri confirmate pozitiv de COVID-19. Alte teste prelevate de la alte persoane sunt acum analizate. Focarul ar fi pornit in urma unei inmormantari.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.