ULTIMA ORA: Opt persoane, intre care si un medic, de la Centrul de Dializa Alba Iulia au coronavirus

Opt persoane, intre care un medic si doua asistente, de la Centrul de Dializa Alba Iulia au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus.

DSP Alba anunta ca a inceput o ancheta la Centrul de Dializa Alba Iulia care vizeaza dotarea cu echipamente de protectie, folosirea, efectuarea triajului epidemiologic la accesul pacientilor in unitate, respectarea precautiunilor minime prevazute de lege, precum si respectarea regulilor de transport al pacientilor dializati.

Ancheta vine dupa ce 8 persoane au fost declarate pozitive ca urmare a unei anchetei epidemiologice la Centrul de Dializa. Este vorba despre un medic, doua asistente si cinci pacienti, toti contacti ai doua cazuri depistate anterior, precizeaza Mediafax

Toti cei depistati pozitiv impreuna cu contactii directi sunt izolati.

Publicitate

Reprezentantii DSP au subliniat ca au fost predate catre Centrul de Dializa Alba Iulia recoltoare de probe suficiente, astfel incat sa poata fi testate toate cadrele medicale si toti pacientii.

„Au fost testate, cu prioritate, persoanele care au fost pe aceeasi tura cu primele 2 cazuri pozitive. Personalul confirmat pozitiv se va izola, se va lucra pe ture distincte COVID si non COVID cu personal suplimentar care va purta obligatoriu echipament de protectie. Toti pacientii dializati, fie ca sunt pozitivi sau negativi, trebuie sa beneficieze de asistenta medical. Continuam testarea la capacitate maxima in judet, fiind cea mai buna metoda sa identificam si sa izolam cazurile positive”, au mentionat reprezentantii DSP Alba.

Citeste si articolul :   Nicusor Dan nu poate prelua mandatul de primar. Acuzatii dure

Totodata, DSP ia in calcul si o eventuala nedeclarare a unor pacienti a contactului cu membri de familie sau alti apropiati intorsi din state europene afectate de pandemie.

La nivelul judetului Alba erau inregistrate, luni, 50 de cazuri confirmate COVID-19.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.