ULTIMA ORA: Judetele din Romania in care masca de protectie este obligatorie

Mastile de protectie devin obligatorii incepand de luni, 6 aprilie, in judetele Galati, Iasi, Vaslui, Suceava, Maramures si Botosani.

Luni, autoritatile din Cluj si Prahova vor propune, de asemenea, obligativitatea purtarii mastilor de protectie.

Comitetele pentru Situatii de Urgenta din judetele Galati, Iasi, Vaslui, Suceava si Maramures au hotarat sa fie obligatorie purtarea oricarei masti de protectie a gurii si nasului. Situatiile obligatorii sunt legate de expunerea in spatiile publice, transportul in comun, magazine si farmacii, scrie romaniatv.net

Raed Arafat a transmis un mesaj pe Facebook prin care indeamna toti romanii sa nu mai iasa din casa fara sa isi acopere gura si nasul, indiferent daca exista sau nu vreun simptom de coronavirus.

Publicitate

Publicitate

Tudor Ciuhodaru, europarlamentar, a facut si el apel la populatie sa poarte orice fel de masca.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a anuntat ca mastile chirurgicale trebuie sa fie rezervate personalului medical, dar a deschis calea spre utilizarea extinsa a mastilor, chiar artizanale, de catre marele public cu scopul de a limita propagarea noului coronavirus. Mutarea vine dupa ce multa vreme mastile au fost considerate utile doar pentru cei care au luat deja virusul, nu si pentru publicul extins.

Citeste si articolul :   Verisoara Corneliei Catanga, prima declaratie dupa inmormantarea artistei: „A fost inmormantata ca un caine."

Expertii arata, insa, ca in ciuda faptului ca virusul nu pluteste in aer pentru a fi absolut necesara masca, totusi multe persoane sunt purtatori asimptomatici ai coronavirusului si pot transmite usor mai departe in lipsa unei protectii minime precum masca sanitara.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.