ULTIMA ORA: Coronavirus Romania, 6 aprilie. Bilantul oficial anuntat de autoritati

Cu aproape 4.000 de infectari cu coronavirus si 157 de decese, autoritatile se tem de noi scenarii “Suceava” si in alte judete. Brasov si Constanta sunt monitorizate.

Cazurile recente arata cum haosul iscat de lipsa procedurilor din sistemul medical poate duce la raspandirea accentuata a virusului in randul populatiei.

Suceava este cel mai mare punct rosu pe harta zonelor cu infectari. Din urma vin puternic Arad, Hunedoara, Brasov, dar si Constanta, unde un medic de familie este in stare grava la ATI. Aici a ajuns Ministrul Sanatatii, care a vrut sa vada cum sunt tratati pacientii cu COVID-19 la centrele din in judet., precizeaza stirileprotv.ro.

De la ultima informare transmisa de Grupul de Comunicare Strategica, au fost inregistrate alte 193 de noi cazuri de imbolnavire.

Pana astazi, 6 aprilie, pe teritoriul Romaniei, au fost confirmate 4.057 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 406 au fost declarate vindecate si externate.

Citeste si articolul :   VIDEO. Prof. dr. Adrian Streinu Cercel: Cea mai sfanta metoda pentru prevenirea imbolnavirii cu COVID-19

Totodata, pana acum, 157 persoane diagnosticate cu infectie cu COVID-19, internate in spitale din Dolj, Bucuresti, Iasi, Suceava, Arad, Bacau, Timis, Cluj, Neamt, Hunedoara, Constanta, Satu Mare, Sibiu, Ialomita, Bistrita-Nasaud, Covasna, Dambovita, Vrancea, Galati, Caras-Severin, Mures, Giurgiu, Bihor si Mehedinti, au decedat.

La ATI, in acest moment, sunt internati 179 de pacienti.

Pe teritoriul Romaniei, in carantina institutionalizata sunt 23.849 de persoane. Alte 106.463 de persoane sunt in izolare la domiciliu si se afla sub monitorizare medicala.

Pana la aceasta data, la nivel national, au fost prelucrate 40.987 de teste.

Autor