Ingheata anul scolar? Orban a anuntat decizia oficiala

Premierul Ludovic Orban a facut anuntul pentru toti elevii din Romania. Orban a vorbit, duminica seara, la RTV. despre inghetarea anului scolar.

Oficialul a declarat ca nu se pune problema inghetarii anului scolar, lucru pe care l-a anuntat si ministrul Educatiei, in urma cu cateva zile. Mai mult, acesta a declarat ca profesorii nu vor intra in somaj tehnic.

”N-a existat nicio discutie pe tema somajului tehnic la cadrele didactice, a spus premierul. Profesorii sa tina orele prin toate mijloacele, online, si sa-si faca treaba, astfel incat sa nu fie inghetat anul scolar. Nu avem in vedere aceasta solutie (inghetarea anului scolar-n.red.)”, a adaugat Ludovic Orban.

Declaratia ministrului Educatiei

Publicitate

„Suntem intr-o situatie dificila. Intreaga societate romaneasca trece printr-o perioada grea. Nu ne-am mai confruntat cu un astfel de eveniment atat de greu. Nu vedeti cat de repede se extinde situatia aceasta a pandemiei. Cred ca si educatia reprezinta, in aceste momente, un sector in care lucrurile nu stau tocmai bine pentru ca scolile si universitatile si-au prelungit cursurile.

Citeste si articolul :   Ministrul Finantelor, anunt de ultima ora despre taierea salariilor si pensiilor

Sub nicio forma nu se pune problema inghetarii anului scolar. Daca ne uitam si la celelalte sisteme de educatie din UE, vedem ca nicaieri nu s-a luat o astfel de masura”, a spus ministrul Educatiei.

Cand se vor intoarce elevii la scoala

„Am spus foarte clar ca pana cand nu vor fi in siguranta elevii, studentii si profesorii, nu e cazul sa revenim la cursuri. In aceasta perioada trebuie sa ne preocupe in mod special sanatatea tuturor”, a adaugat Monica Anisie, potrivit huff.ro.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.