Doua localitati italiene din mijlocul zonei rosii nu au niciun caz de Covid-19. Ce au facut diferit

In nordul Italiei, pe harta ”inrosita” de pandemie, exista unele zone “libere de coronavirus”. In comuna Ferrera Erbognone, unde nu s-a contaminat absolut niciun localnic, iar un studiu stiintific incearca sa dezlege misterul.

Iar pe langa aceasta mai este o comuna italiana cu zero cazuri, in provincia Veneto, tot in mijlocul unei “zone” rosii.

Iar in Spania, o cetate medievala reuseste sa tina virusul dincolo de zidurile sale, desi in localitatile invecinate sunt numeroase cazuri de infectare si decese din cauza Covid.

La sosirea in comuna Possagno, carabinierii sunt primii care te intampina. Ei verifica documentele de identitate si declaratiile pe propria raspundere – ca peste tot in Italia.

Publicitate

Insa, aici, chiar e foarte important sa fie controlati – am putea spune “la sange”, fara sa fie o figura de stil – cei care vin din alte parti ale Italiei, precizeaza stirileprotv.ro.

Pentru ca la Possagno – locul de nastere al unui sculptor faimos de la sfarsitul secolului al 18-lea, Antonio Canova – inca nu a ajuns temutul coronavirus.

Citeste si articolul :   Ce a spus Gigi Becali dupa acuzatia adusa de Aurel Padureanu

Si asta desi asezarea, cu vreo 2.200 de locuitori, este situata in mijlocul unei “zone rosii” a Italiei – provincia Veneto. Ca si in cazul altei localitati “libera de coronavirus”, Ferrera Erbognone, nici pentru imunitatea colectiva a celor din Possagno nu exista vreo explicatie stiintifica.

Localnic: “Cred ca am avut ceva sansa si am respectat regulile de izolare. Nu pot sa gasesc alta explicatie.”

Autoritatile locale au luat din timp masuri de izolare, chiar inainte ca aceste reguli sa fie decise de la nivel inalt.

Publicitate

A fost inchis, inca de la inceput, si muzeul Canova, care atragea in fiecare an 50.000 de vizitatori. In plus, explica tanarul primar Valerio Favero, un mare numar de voluntari vegheaza ca localnicii sa nu iasa din case fara rost. Multi, mai ales cei in varsta, primesc la domiciliu si cumparaturile de baza.

Valerio Favero, primar Possagno: “Suntem bucurosi ca nu avem cazuri de infectare la Possagno, dar, asa cum am spus, acest virus e atat de perfid ca poate ajunge in orice moment. In rest, totul se intampla si datorita unor realizari marunte. Noi nu avem supermarket-uri, dar toti cei care au pravalii alimentare se zbat sa poata asigura livrari la domiciliu.”

Citeste si articolul :   Patrcia Millardet, alias Silvia Conti din "Caracatita", a fost gasita fara suflare

Respect fata de reguli si un puternic simt al comunitatii – poate ca acestea sunt singurele explicatii pentru felul in care virusul este … ”tinut la respect” in Possagno.

Nu exista nicun caz de Covid-19 nici printre cei 1.400 de locuitori ai asezarii Zahara de la Sierra, din sudul Spaniei, desi prin localitatile invecinate pandemia face ravagii.

Comuna, formata in jurul unei cetati medievale, s-a izolat aproape complet de restul lumii. In urma cu trei saptamani, primarul a decis inchiderea cailor de intrare, cu o singura exceptie.

Iar la punctul de control, protejat de politie, fiecare masina care intra este stropita cu o solutie de clor si apa. O data la doua zile sunt dezinfectate strazile, pietele publice si trotuarele din fata caselor.

Varstnicii primesc, in fata usii, hrana si cele necesare – prin grija voluntarelor de la Asociatia femeilor.

Periodic patruleaza pe strazi si o … “caravana” pentru distractie. Din difuzoarele acestui vehicul rasuna muzica si sunt proiectate jocuri de lumii. Totul pentru delectarea copiilor, pe care familiile in izolare ii scot pe balcoane sau la ferestre.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.