Cum s-a imbolnavit Adela Popescu! Majoritatea gospodinelor fac asta

Actrita, Adela Popescu, a ajuns la spital dupa ce s-a infectat cu o bacterie care se gaseste in carnea de pui.

Boala Adelei Popescu este destul de periculoasa si poate fi declansata de o greseala pe care multe femei o fac in bucatarie. Actrita a spus ca a mers la spital la spital cu dureri abdominale mari. Doctorii au reusit sa-si dea seama ce probleme are, abia dupa o saptamana.a

Boala pentru care a fost internat Adela Popescu!  ”O bacterie extrem de periculoasa”

”S-a descoperit o inflamatie a intestinului, dar nu se stia exact ce e. Mi s-au facut analize, mai multe investigatii si s-a descoperit ca am o bacterie extrem de periculoasa. Este o bacterie care se gaseste in special in carnea de pui. Acum fac tratament cu antibiotic”, a declarata Adela Popescu la emosiunea ”Vorbeste lumea”.

Carnea de pui poate fi un real pericol, dar  putini oameni il cunosc. Pe langa Salmonella, care da o forma usoara forma de toxiinfectie alimentara, carnea de pui mai poate contine inca doua bacterii extrem de pericolase: Yersina Enetrocolitica si Campylobacter Jejuni.

Mare atentie! Mediul de vehiculare este apa: de aceasta cauza, carnea de pui nu se spala, dar daca se face acest lucru, nu trebuie sub nici o forma sub jetul de apa.

Citeste si articolul :   Raed Arafat: Varful epidemiei de COVID-19 este asteptat in Romania in perioada 22-26 aprilie

Vectorii alimentari sunt laptele crud, ouale, carnea rosie, apa, carnea de pasare, apa neclorinata.. C. jejuni contamineaza frecvent carnea de pui cruda. Se apreciaza ca un procent de 20-100% din produsele comercializate sunt contaminate, deoarece puii de pasare sanatosi sunt purtatori de bacterii in tractul intestinal.

Cand spalati carnea de pui, apa imprastie bacteriile, care pot ajunge in chiuveta, pe blatul de bucatarie, pe stergare sau pe alte suprafete.

„Carnea de pui este cea mai incriminata sursa de Salmonella, dar mai ales de Yersinia enetrocolitica sau Campylobacter jejuni. (…) Prin spalarea carnii de pui exista riscul major ca bacteriile patogene sa ajunga si in carne, ceea ce face produsul finit un potential pericol biologic”, a declarat Gabriela Berechet, doctor inginer in alimentatie

Autor