ULTIMA ORA: Coronavirus Romania, duminica, 5 aprilie. Bilantul oficial

Grupul de Comunicare Strategica a anuntat, sambata, ca numarul deceselor a ajuns la 148.

Coronavirus Romania 5 aprilie

Buletinul de presa ora 13:00, de la Grupul de Comunicare Strategica

Pana astazi, 5 aprilie, pe teritoriul Romaniei, au fost confirmate 3.864 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 374 au fost declarate vindecate si externate.

Publicitate

Totodata, pana acum, 148 persoane diagnosticate cu infectie cu COVID-19, internate in spitale din Dolj, Bucuresti, Iasi, Suceava, Arad, Bacau, Timis, Cluj, Neamt, Hunedoara, Constanta, Satu Mare, Sibiu, Ialomita, Bistrita-Nasaud, Covasna, Dambovita, Vrancea, Galati, Caras-Severin, Mures si Mehedinti, au decedat.

De la ultima informare transmisa de Grupul de Comunicare Strategica, au fost inregistrate alte 251 de noi cazuri de imbolnavire.

La ATI, in acest moment, sunt internati 141 de pacienti.

Pe teritoriul Romaniei, in carantina institutionalizata sunt 15.980 de persoane. Alte 108.810 de persoane sunt in izolare la domiciliu si se afla sub monitorizare medicala.

Citeste si articolul :   Avocatii, notarii si executorii judecatoresti, ajutati de guvern. Pot cere amanarea obligatiei de plata a facturilor la utilitati si chirie

In ceea ce priveste situatia cetatenilor romani aflati in alte state, potrivit informatiilor obtinute de misiunile diplomatice si oficiile consulare ale Romaniei in strainatate, pana in prezent, 401 cetateni romani au fost confirmati ca fiind infectati cu COVID-19 (coronavirus): 129 in Spania, 236 in Italia, 15 in Franta, 8 in Germania, 4 in Marea Britanie, 2 in Namibia, 2 in Indonezia si cate unul in Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Belgia si SUA. De la inceputul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) si pana la acest moment, 27 de cetateni romani aflati in strainatate, 9 in Italia, 7 in Franta, 4 in Marea Britanie, 6 in Spania si unul in Germania, au decedat.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.