Militarii trimisi la Spitalul Suceava, despre medicii de acolo: Sunt rasfatati si total nepregatiti

Medicii militari trimisi sa readuca lucrurile la normal la Spitalul Suceava considera ca omologii lor civili „au fost rasfatati” si inca sunt total nepregatiti, informeaza Stirile Pro TV.

„Sunt rasfatati si total nepregatiti”, sustin militarii care au preluat conducerea unitatii. Suceava ramane sub carantina, cu aproape o mie de bolnavi si o treime din decesele cauzate de noul coronavirus.

Directia de Sanatate Publica Suceava i-a testat pe medicii de la Spitalul Judetean pentru COVID-19.

Secretarul de stat Ionel Oprea spune ca s-a lovit de refuzul unor medici de a purta echipament si, la fel de grav, ca unele cadre pur si simplu nu inteleg cu ce se confrunta.

Publicitate

„Nu inteleg niste precepte epidemiologice clare, imi pare rau pentru dansii. Au fost niste rasfatati. Asa se intampla in spitalele noastre cand echipa manageriala este nemedicala si ii lasa pe medici in lumea lor, administratia se ocupa de obiectivele lor”, a spus Ionel Oprea.

La randul sau, Daniel Dedrioiu, noul manager al spitalului, a afirmat ca a facut instructia personalului medical despre purtarea echipamentului de protectie, dar „degeaba avem echipamente bune daca nu stim sa le purtam, suntem foarte vulnerabili la contaminare”.

Citeste si articolul :   Colegiul Medicilor Bihor, acuzatii grave la adresa medicului Flavia Grosan: Cum sa pretinzi ca ai vindecat 100% o mie de oameni si tu stii ca pacientii tai ajung in stare grava in spital?"

Militarii au stabilit ca, de acum, cine patrunde in spital fara echipament de protectie se alege cu dosar penal.

Secretarul de stat Ionel Oprea, care coordoneaza echipa militara de conducere de la Spitalul Judetean Suceava, a declarat, vineri, ca o parte din personal a refuzat sa poarte echipamentele de protectie, de aceea s-a ajuns la un numar atat de mare de infectari.

Medicii care au fost izolati, in carantina sau cei care si-au dat demisia au fost chemati la testare intr-un cort instalat in curtea spitalului. De organizare s-a ocupat Directia de Sanatate Publica. Mai multi medici au reclamat faptul nu s-au respectat normele de protectie, ca au fost zeci de oameni laolata, unii cu siguranta, infectati cu Covid 19.

Citeste mai multe pe adevarul.ro

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.