Cocktail anti-Covid gandit de americani

O echipa de experti de la Eastern Virginia Medical School a publicat o lista cu un cocktail de vitamine si medicamente cu rol esential in preventia si tratamentul formelor usoare de Covid 19.

Toata lumea vrea sa stie in aceasta perioada daca poate fi boala Covid-19 prevenita. Sunt foarte putine date care sa raspunda la aceasta intrebare.

Insa, a aparut o lista, facuta de medicii dintr-un centru medical de prestigiu din Virginia, cu un cocktail de vitamine si medicamente, care ar putea juca un rol in preventia sau ameliorarea formelor usoare de boala. Pe o buna parte din ele le ia si presedintele Donald Trump.

Valeriu Gheorghita, medic infectionist la Spitalul Militar Central, spune ca schema nu este un substitut pentru celelalte masuri de preventie, dar ca nici nu este total contraindicata.

Publicitate

Astfel, pe lista de preventie in boala Covid 19 sunt trecute vitamina C, zincul, famotidina, melatonina si vitamina D, dar si concentratiile potrivite.

Citeste si articolul :   Adultii pot avea simptome ale Covid-19 asemanatoare cu cele ale sindromului inflamator multisistem

„Vitamina D, din ce stim, are un rol imunomodulator important, imbunatateste raspunsul imunologic si ajuta bineinteles la stabilizarea vaselor de sange. Stim doar ca, de pilda, pacientii care au deficit de vitamina D au un risc mai mare de imbolnavire si de evolutie severa si suplimentarea cu vitamina D ar putea avea beneficii in acest sens, insa la fel, expunerea repetata, prelungita la vitamina D, fara sa ai un deficit de aceasta vitamina, s-ar putea sa nu fie foarte buna pe termen lung. Famotidina, Zincul, iarasi sunt adjuvanti in preventia infectiei. De asemenea, melatonina s-a observat ca ar scadea, din anumite studii, riscul de infectie”, explica dr. Valeriu Gheorghita, medic infectionist.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.