Inca un judet din Romania impune obligativitatea de a avea gura si nasul acoperite la iesirea din casa

Cetatenii din judetul Vaslui vor avea obligativitatea sa iasa din case doar daca vor avea nasul si gura acoperite cu masti de protectie sau alte materiale textile, au decis membrii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU).

Potrivit prefectului judetului Vaslui, Mircea Gologan, masura va intra in vigoare incepand cu data de 6 aprilie, scrie Digi24

“Am decis obligativitatea utilizarii de masti sau alte mijloace de protectie, fulare, esarfe, pentru acoperirea zonei fetei in locurile publice si in spatiile comerciale. Nasul si gura trebuie sa fie acoperite, astfel incat daca persoanele tusesc sau stranuta sa nu ii afecteze pe ceilalti”, a declarat duminica, pentru Agerpres, prefectul Mircea Gologan.

Totodata, potrivit deciziei luate in cadrul CJSU Vaslui, administratorii de magazine, santiere sau alte spatii in care populatia are acces, dar si cei care isi desfasoara activitatea in institutiile publice pot fi sanctionati daca permit accesul cetatenilor care nu sunt protejati.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.