Alin a facut una dintre cele mai severe forme de COVID-19, desi nu suferea de alte afectiuni. „Am avut senzatia ca ma loveste cineva cu un ciocan”. Tanarul a povestit chinurile prin care trece

Este trecut sec in statistici “pacientul 37”. Povestea unui roman care a dezvoltat o forma extrem de severa de COVID-19 vine insa ca o dovada a suferintei prin care trec cei agresati de noul coronavirus.

Un munte de om, fara probleme medicale, a fost ingenuncheat de boala. Inca trage sa-si revina. Sta de aproape o luna in spital – plamanii si ficatul au fost la un pas de a ceda.

Alin Goga are 46 de ani si este director in cadrul unei companii din subordinea Primariei Bucuresti. A fost manager in cadrul Companiei Nationale de Drumuri si nu o data a vorbit despre neregulile de la Transporturi.

In perioada 26 februarie-2 martie, Alin a fost in Germania. S-a simtit rau dupa patru zile de la intoarcere. Avea dureri de cap, transpira si se simtea slabit. S-a dus, cu febra, la Spitalul “Victor Babes” unde a fost testat pentru gripa A si B. Rezultatele au fost negative. Abia atunci si-a pus problema ca ar putea avea COVID19.

Publicitate

Alin Goga: ” Pe 11 martie am fost confirmat pacientul 37”.

Citeste si articolul :   Mirela Vaida, reactie dura dupa ce a fost acuzata ca ascunde adevarul despre Vulpita: "Asa, si? Pentru mine nu e o stire"

O zi mai tarziu, pacientul 37 ajungea la Terapie Intensiva, direct pe aparate, pentru sustinerea plamanilor.

Alin Goga: ”Le-am vazut ingrijorarea medicilor in primele doua zile. Am facut trei radiografii pulmonare care au iesit prost, iar totul s-a transformat cand am fost mutat la terapie intensiva, schema de tratament a fost schimbata complet. O schema de tratament care pana la urma a dat rezultate dupa 14 zile de terapie intensiva, a fost o lupta colosala. Cand mi-au recoltat sange din vena am avut senzatia ca ma loveste cineva cu un ciocan”.

Alin a facut una dintre cele mai severe forme de boala, desi nu suferea de alte afectiuni.

Alin Goga: ”Daca eu am fost afectat, toata lumea ar trebui sa aibe mare grija si responsabilitate, sa stea in izolare pentru a putea trece peste aceste lucruri”.

Publicitate

In cateva fotografii surprinse in Germania, inainte de intoarcere, vedem un barbat in putere care se bucura de viata. Avea 114 kilograme, iar Acum a pierdut inclusiv masa musculara. Sta singur intr-un salon de spital de aproape o luna.

Citeste si articolul :   Imaginea anului in Spania. Mama romanca, in genunchi in fata medicilor care i-au salvat fiul bolnav de COVID

Alin Goga: ”In afara de faptul ca eram supraponderal nu aveam nici o boala, nu aveam depasiri ale valorilor de sange, nu sunt fumator, bautor, sunt un om cu o viata absolut normal, un om normal fara probleme medicale”.

Sunt 24 de zile de cand asteapta vestea ca va pleca acasa la sotie si cei trei copii. Testele de-acum sunt negative, insa e nevoie sa mai stea in spital pentru recuperare pulmonara. Din cauza medicamentelor, i-a fost afectat si ficatul.

In zilele lungi de suferinta a scris un jurnal pe pagina de Facebook si le cere des oamenilor sa ia in serios sfaturile autoritatilor.

Alin Goga: ”Ii rog sa se uite in ochii mei si in sufletul meu. Atentie mare nu este de joaca, nu este o gluma, este un avenrtizment foarte serios pe care trebuie sa-l luam in considerare”.

In Romania, varsta medie a celor infectati cu COVID19 este de 46 de ani. Oficial 1003 pacienti au varstele cuprinse intre 20 si 50 de ani, iar Alin e dovada ca si tinerii pot dezolta forme grave ale bolii. Cele mai multe infectari au fost in randul femeilor, iar cei expusi riscului de a face o forma severa sunt varstinicii care reprezinta 19% dintre cei infectati. De aceea e importnat sa va protejati, sa ramaneti daca puteti in case si sa purtati masca la iesirea din casa, precizeaza stirileprotv.ro.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.