Raed Arafat: E foarte posibil ca starea de urgenta sa fie prelungita inca o luna

Raed Arafat a declarat la Digi24 ca este foarte posibil ca starea de urgenta sa fie prelungita inca o luna in Romania.

“Daca vorbim de starea de urgenta e foarte posibil sa ajunga sa fie prelungita inca o luna. Poate aceasta decizie va fi luata in cursul saptamanii viitoare, inainte sa ajungem la data limita a starii de urgenta”, a spus Arafat.

Publicitate

El s-a referit si la cat va dura perioada in care trebuie mentinute masurile pentru prevenirea infectarilor: “Starea critica, depinde – in unele tari a urcat si dupa, a inceput coborarea. In altele s-a mentinut.

Nu cred ca vom iesi din starea de combatere a virusului inainte de sfarsitul lunii mai.

Publicitate

Va fi o perioada continua de combatere pana sa spunem ca a trecut.

Depinde cum va evalua situatia.”

Prelungirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei se va decide in functie de evolutia epidemiei de coronavirus, a anuntat vineri premierul Ludovic Orban.

Tot vineri, presedintele Klaus Iohannis a spus ca ne asteapta o perioada grea, pana vom atinge varful crizei, si a facut apel la romanii din diaspora sa nu vina acasa de Paste.

Citeste si articolul :   Inca un oras intra in scenariul rosu

Presedintele Klaus Iohannis a semnat pe 16 martie decretul privind instituirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei pentru 30 de zile.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.