ULTIMA ORA: Cursuri suspendate din cauza coronavirusului. Portile institutiei raman inchise pana la sfarsitul lunii

Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti a luat decizia de suspenda cursurile pe fondul masurilor de securitatea luate din cauza coronavirusului.

Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” a decis supendarea cursurilor

Consiliul de Administratie al Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti a luat hotararea de a suspenda cursurile, lucrarile practice si examenele, pe fondul masurilor anuntate, duminica, de grupul de comunicare strategica din cadrul MAI.

Conducerea unitatii de invatamant superior a decis ca masura sa intre in vigoare de luni si va dura pana la 31 martie.

„Consiliul de Administratie al Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti intrunit in regim de urgenta, in data de 08.03.2020 ora 13.00, hotaraste:

Suspendarea cursurilor si lucrarilor practice precum si a examenelor pentru toti studentii facultatilor din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti incepand cu data de 09.03.2020 si pana la data de 31.03.2020, in conformitate cu prevederile art.3 din Hotararea nr.6/06.03.2020 a Ministerului Afacerilor Interne – Departamentul pentru Situatii de Urgenta”, anunta institutia pe site-ul oficial.

Pana pe 31 martie vor fi anulate adunarile mai mari de 1.000 de oameni
Decizia Universitatii vine dupa ce secretarul de stat, Raed Arafat, a anuntat ca s-a luat decizia de a interzice accesul in spitale al studentilor si al apartinatorilor pacientilor, pana la data de 31 martie.

Citeste si articolul :   Medicul Vlad Ciurea: "Atentie dupa vaccin". Ce trebuie sa faci dupa imunizare

„Multe spitale au amfiteatre si studentii vin in numar mare pentru a participa la cursuri. Pentru a proteja mai mult spitalul, cadrele medicale si pacientii, consideram ca aceasta masura e necesara”, a declarat Arafat intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul MAI.

In plus, Grupul de comunicare strategica le recomanda cetatenilor romani prezenti in zonele afectate din strainatate sa evite Romania in perioada urmatoare.

Pana pe 31 martie vor fi anulate adunarile mai mari de 1.000 de oameni. In plus, studentii stagiari nu mai au voie sa faca practica in spitale, anunta reprezentantii MAI. Printre alte masuri, s-a dispus suspendarea cursurilor in scolile unde se raporteaza un caz sau mai multe cazuri de coronavirus.

„Cetatenii romani aflati in zonele afectate sa evite Romania. Daca se afla deja in zone afectate si vin aici la bunici, la parinti si aducand cu ei riscul de a fi cineva infectat, nu fac decat sa puna viata acestora in pericol”, a anuntat Raed Arafat in cadrul conferintei de presa de sambata, potrivit fanatik.ro

Autor