10 medici militari si 10 subofiteri sanitari din Cluj, detasati la Spitalul Suceava

10 medici militari de diferite specialitati si 10 subofiteri sanitari din cadrul Spitalului Militar „Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca au fost detasati la Spitalul Judetean Suceava pentru doua saptamani, a anuntat MApN.

Echipa de specialisti condusa de secretarul de stat din Ministerul Sanatatii, Ionel Oprea, si colonelul medic Daniel Derioiu, managerul spitalului, a facut o prima evaluare a situatiei de la Spitalul din Suceava.

„Au fost evaluate si analizate resursa umana, necesarul de materiale, precum si schimbarea si imbunatatirea circuitului epidemiologic pentru reducerea riscului de contaminare atat al personalului medical, cat si al pacientilor internati in unitatea medicala. Totodata, a fost instituita continuitatea pe tura operativa a spitalului”, mentioneaza MApN, potrivit antena3.ro.

S-au instituit noi proceduri de dezinfectie in interiorul spitalului conform indicatiilor epidemiologice, a precizat sursa citata.

Publicitate

Articolul continuă după reclame

„A fost efectuat instructaj cu tot personalul medical si auxiliar despre purtarea echipamentului de protectie. Noua echipa manageriala a solicitat Ministerului Apararii Nationale sa sprijine cu personal medical militar activitatea din Spitalul Judetean de Urgenta din municipiul Suceava, pentru a asigura continuitatea in sectiile medicale. In acest sens, MApN a dispus prin Directia Medicala sa suplimenteze cu personal medical militar unitatea medicala din Suceava”, precizeaza.

Citeste si articolul :   Agentia UE pentru Securitatea Muncii prezinta recomandari privind revenirea angajatilor la serviciu

Dupa perioada de doua saptamani, personalul medical va fi inlocuit de o alta echipa tot din cadrul Spitalului Militar „Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca.

„Dupa aceasta perioada, personalul medical va fi inlocuit cu o alta echipa din cadrul aceleiasi unitati medicale clujene. Echipa medicala trimisa in sprijin va participa la asigurarea continuitatii asistentei medicale pentru pacientii internati covid pozitiv, deoarece medicii din spitalul sucevean sunt in mare parte contaminati. Cazarea si hrana personalului detasat la Suceava vor fi asigurate gratuit prin grija autoritatilor locale”, arata MApN.

Situatia din Suceava este foarte grava, avand in vedere ca un numar de 318 cadre medicale au fost testate pozitiv cu coronavirus pana in momentul de fata. La nivel national, 454 de cadre medicale au fost afectate.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.