Cine e italianca de 25 de ani de la Arad care l-a impresionat pe ministrul sanatatii: “Daca as ceda la primul obstacol, ar insemna ca munca de medic nu e pentru mine”

Vincenza Del Vecchio lucreaza chiar in prima linie, in cortul de triaj al pacientilor

In timp ce in randul personalului medical din Romania au inceput sa apara demisii ale doctorilor si asistentilor care acuza lipsa de echipament de protectie sau frica de a nu se contamina cu noul coronavirus, la Arad, 15 rezidenti italieni sunt pe baricade.

Vicenza Del Vecchio, 25 de ani, este una dintre ei. E in prima linie, la cortul de triaj, amplasat la intrarea in curtea spitalului, acolo unde sunt verificati toti cei care doresc sa ajunga sa fie consultati de medici. Implicarea ei l-a impresionat chiar si pe ministrul Nelu Tataru, aflat ieri intr-o vizita la spital.

Nelu Tataru:

Publicitate

“Avem un personal cu un moral relativ scazut, dar am fost impresionat, cel putin aici, la corturi, sa vad o tanara rezidenta din Sicilia care ne trateaza pe noi. Cred ca si acesta este un motiv pentru care medicii nostri ar trebui sa inteleaga ca trebuie sa ramanem impreuna toti.”

“Vreau sa ajut, sa ingrijesc oamenii”

Citeste si articolul :   Parlamentul a decis. Acesti romani vor avea pensiile reduse cu 85%. Legea a fost votata

Vincenza provine dintr-o familie din Sicilia, tatal ei fiind tot medic. A ales aceeasi chemare si a facut Medicina la Universitatea de Vest Vasile Goldis din Arad. A terminat facultatea in iulie 2019 si in decembrie a luat examenul pentru a intra la rezidentiat. A mai facut practica la Spitalul din Arad si vara trecuta.

https://youtu.be/7-MxoYSpNwk

Citeste mai multe pe libertatea.ro

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.