Ministrul Muncii: Parintii care stau acasa cu copiii mai mici de 12 ani vor beneficia de ajutorul de 75% din salariu si pe durata vacantei

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anuntat joi, la inceputul sedintei de Guvern, ca si in vacanta scolara parintii vor putea beneficia de sprijinul financiar acordat pentru a sta acasa cu copiii.

„La momentul la care reglementam situatia aplicarii Legii 19 privind acordarea unuia dintre parinti a posibilitatii platite de a ingriji copilul acasa, nu stiam de evolutia lucrurilor.

Publicitate

Astazi cand discutam se impune si sunt pregatita in acest sens, se impune o reglementare cu privire la vacanta scolara si voi prezenta la momentul oportun, rugamintea este sa acceptati sa introducem pe ordinea de zi o hotarare de Guvern in completarea celei dinainte pentru ca si in vacanta scolara, atat parintii copiilor la gradinita si scoala, cat si cei de la cresa, sa poata beneficia in continuare de sprijinul acordat, avand in vedere situatia prezenta in care intr-adevar se impune sa ramana acasa pentru ingrijirea copilului”, a transmis ministrul Muncii, potrivit antena3.ro.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.