Alexandru Rafila, anunt de ultima ora: Am putea iesi din case dupa data de 15 mai

Alexandru Rafila sustine ca oamenii ar putea iesi din casa in mai: ,,Eu cred ca dupa data de 15 mai”.

„Atentie, nu distantarea sociala sa nu mai fie necesara, o reducere a masurilor legate de distantarea sociala, dar multe din elementele, de exemplu organizarea de mari manifestari, vor fi probabil pentru mai mult timp in vigoare”, a spus Rafila, potrivit antena3.ro.

Acesta a adaugat ca Romania va face parte dintr-un studiu international pentru testarea unui medicament.

,,E un medicament etiologic, deci care trateaza cauza bolii, singurul de fapt care exista disponibil in momentul de fata si unde exista sperante legate de o buna eficacitate. E vorba despre un medicament dezvoltat in SUA si noi o sa fim parte a unui studiu international, in care mai sunt vreo 20 de tari din intreaga lume, in care se vor testa comparativ scheme terapeutice uzuale, le stiti foarte bine, antivirale utilizate in infectia HIV, cu interferon, cu hidroxiclorochina, in paralele cu acest medicament.

Vor fi loturi de pacienti si scopul este sa observam un castig terapeutic net in favoarea acestui medicament etiologic si atunci, probabil, si compania americana va putea intr-un timp relativ scurt sa-l autorizeze pentru productie si pentru punere pe piata, intr-un interval de cateva luni”, a spus Rafila.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.