Cand se vor intoarce romanii la munca! Medicul Adrian Streinu-Cercel: ”Trebuie o pauza de 10 saptamani, dupa care ne putem relua viata”

Celebrul medic Adrian Streinu-Cercel a facut o noua precizare in legatura cu pandemia de coronavirus. Specialistul sustine ca tot ce trebuie sa facem este sa evitam sa ne punem in calea lui, si sa il distrugem.

Doctorul, care este managerul Institutului de Boli Infectioase Matei Bals din Capitala, ar sustine, potrivit Cancan, ca romanii s-ar putea intoarce la munca abia in luna iunie a acestui an. Evident, totul depinde de modul in care oamenii si autoritatile coopereaza si de respectarea masurilor impuse. Nu trebuie trecut cu vederea faptul ca virusul este vulnerail in fata igienei corecte.

„Voi contraria pe foarte multi oameni. Din punctul meu de vedere, ma intereseza sa nu vad pacienti imbolnaviti. Daca ei se imbolnavesc, vreau sa vad doar formele usoare. Daca oamenii mor, despre ce economie mai vorbim noi? Trebuie o pauza de 10 saptamani dupa care ne putem relua viata. E momentul ca presedintele sa se implice in mod direct. Iar decizia sa fie la cel mai inalt nivel posibil. Trebuie convocat CSAT.

Articolul continuă după reclame

Avem cateva avantaje. Virusul a transpus ce poate sa faca si a dat din maneca toti asii. Acum trebuie sa folosim toti asii impotriva virusului. Trebuie sa decontaminam zonele si sa inactivam virusul. Acum este treaba autoritatilor sa intervina cu masini sa spele tot orasul. Trebuie sa folosim apa si sapunul din abundenta.

In casa fac curat cu masca pe figura. Dupa ce am terminat de facut curat, masca trebuie aruncata la gunoi si dusa la pubela. In felul asta decontaminam propriul habitat”, a declarat Adrian Streinu-Cercel in cadrul emisiunii lui Marius Tuca, de la Antena 3.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.