Tanar, lasa Romania si pleaca sa studieze la Oxford: “Nu putem colabora unii cu altii, nu putem sa empatizam”

Un tanar, Serban Cercelescu, in varsta de 19 ani, care a absolvit Liceul International de Informatica din Bucuresti, s-a hotarat sa lase in urma Romania si sa plece din toamna la studiu la Oxford. Tanarul va studia matematica si informatica. Serban spune ca dupa studii s-ar putea sa se intoarca in Romania.

“Romania e tara mea si cumva imi pare rau ca plec. Depinde si ce voi face dupa. Daca fac cercetare, standardul de cercetator in afara e infinit mai bun. Nu exclud posibilitate de a ma intoarce”, a declarat baiatul.

„Sper din tot sufletul ca va fi bine si la noi. Cand ma voi intoarce sper sa avem un trafic mai bun si autostrazi. Ceea ce imi displace aici ar fi apucaturile de ierarhie sociala. Ne-am descurcat execrabil la lupta de clasa pentru un fost stat comunist. E ingrozitor sa te uiti la un gunoier ca ultimul om cand el face multe lucruri necesare. Avem sistemul asta, de a folosi ”dumneavoastra” in functie de ocupatie. Titlurile pe care le-ai castigat se reflecta mult prea mult in viata sociala si nu putem colabora unii cu altii, nu putem sa empatizam”, a mai spus Serban Cercelescu.

Citeste si articolul :   Monica Pop, reactie dura: „Este o lovitura! N-am crezut ca se poate intampla asa ceva"

Tot mai multi tineri aleg sa plece peste hotare, dezamagiti de ceea ce se intampla in Romania.

Autor