Spital modular pentru coronavirus, ridicat in Bucuresti, de asociatia “Daruieste Viata”

In perioada imediat urmatoare, asociatia “Daruieste Viata” va ridica un spital modular dedicat pacientilor confirmati cu coronavirus, cu o capacitate de 50 de paturi. Acesta va fi amplasat in curtea Spitalului Elias, in baza unui acord dat de conducerea institutiei medicale, si va fi gata in patru saptamani.

Dotarea si functionarea spitalului modular vor fi in sarcina Spitalului Elias si a Ministerului Sanatatii, informeaza asociatia, printr-un comunicat de presa, preluat de agerpres.ro.

“Felul in care au procedat si alte tari, precum China, Spania, Franta, SUA, ne arata ca ridicarea de spitale modulare poate sa compenseze capacitatile reduse ale sistemului medical romanesc, in conditiile in care COVID-19 inseamna multiplicare exponentiala si nevoia de a trata multi pacienti, in acelasi timp, pe o perioada lunga de timp. Solutia pe care o propune ‘Daruieste Viata’ este constructia unui spital modular, pentru care a dezvoltat deja planul, impreuna cu partenerii Tesseract, IMSAT si Linde”, se mentioneaza in comunicat.

Citeste si articolul :   Doctorita care a demisionat de frica infectiei cu coronavirus si-a gasit un nou loc de munca.

Carmen Uscatu, una dintre cele doua fondatoare ale asociatiei “Daruieste Viata” subliniaza faptul ca tara noastra ar trebui sa profite de faptul ca se afla cu cateva saptamani in urma celorlalte state grav afectate de epidemia de coronavirus.

Publicitate

“Romania are avantajul de a fi cu cateva saptamani in urma celorlalte state, insa nu va evita varful epidemiei pe care-l vedem in Italia si Spania. Atunci, mii de cazuri vor invada spitalele din Romania, deja supra-aglomerate si incapabile sa-si protejeze pacientii din cauza infectiilor si lipsei de aparatura medicala. Este esential ca acest timp sa fie folosit pentru a actiona in sensul in care au nevoie pacientii si medicii”, afirma Carmen Uscatu, potrivit sursei citate.

Organizatia a transmis o propunere in acest sens si prim-ministrului Ludovic Orban, in speranta ca modelul va fi urmat si in alte regiuni ale tarii, precum Moldova si Transilvania. Asociatia va pune la dispozitia statului roman atat proiectul realizat de specialisti, cat si expertiza sa si o parte din materiale.

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.