Nivelul poluarii a scazut semnificativ in India dupa instituirea carantinei: „N-am vazut un cer atat de albastru de 10 ani”

India a impus restrictii de circulatie pentru 1.3 miliarde de oameni si a oprit activitatile in mai multe domenii ca urmare a instituirii starii de carantina. Autoritatile incearca sa previna raspandirea coronavirusului care provoaca COVID-19. CNN scrie ca dupa o singura saptamana de „pauza”, indicii de calitate a aerului s-au imbunatatit vizibil in China.

In orase poate fi observata o scadere semnificativa a particulelor de suspensie PM 2.5 (Dioxid de azot). PM 2.5 sunt considerate in mod particular periculoase pentru sanatate, pentru ca ele intra in plamani, apoi in fluxul sangvin si in organe. Potrivit IQAir AirVisual’s 2019 World Air Quality Report, India a avut 21 din primele 30 cel mai poluate orase ale lumii anul trecut, precizeaza digi24.ro.

In capitala New Delhi, concentratia de PM 2.5 a scazut cu 71%, de la 91 micrograme pe metru cub la 26 micrograme pe metru cub in decurs de doar o saptamana. OMS considera ca valorile peste 25 micrograme pe metru cub sunt periculoase pentru sanatate. De asemenea, scaderi ale PM 2.5 au fost observate in orase precum Mumbai, Chennai, Kolkata si Bangalore.

Citeste si articolul :   Viorica Dancila a lasat politica si munceste. Cu ce se ocupa acum fostul premier

„N-am vazut un cer atat de albastru deasupra orasului Delhi de 10 ani”, a spus Jyoti Pande Lavakare, cofondator al Care for Air si autor al cartii Breathing Here is Injurious To Your Health.

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.