Dupa ce a iesit din carantina, un barbat din Prahova s-a oferit sa fie voluntar la centrul unde a stat

Un barbat de 45 de ani care a stat in carantina in Prahova, la finalul celor 14 zile, s-a oferit sa fie voluntar la centrul de carantina, informeaza Prefectura Prahova.

“Un gest demn de toata admiratia l-a facut Ciprian, un ploiestean in varsta de 45 de ani, care a stat in carantina, timp de doua saptamani, intr-unul dintre centrele din Prahova. Cele 14 zile i-au fost suficiente pentru a observa ceea ce se intampla jurul lui si pentru a spune “vreau sa ajut”. A remarcat faptul ca zilnic, hrana ii era adusa doar de doamne si domnisoare. A constatat, totodata, ca ele si administratorul unitatii respective de cazare erau singurele care descarcau, zilnic, sute de litri de apa pe care, ulterior, le urcau in camerele persoanelor aflate in izolare institutionalizata”, precizeaza Prefectura Prahova.

Celui care s-a oferit voluntar i-a fost pusa la dispozitie o camera care nu era destinata celor care vin pentru carantina, i s-au dat echipamente de protectie si i s-a facut instructajul.

“Gestul ploiesteanului este demn de toata admiratia, tinand cont ca vine intr-o perioada si intr-un loc unde mai toata lumea da bir cu fugitii”, sustine Prefectura Prahova.

La nivelul judetului Prahova sunt 4.697 de persoane aflate in izolare voluntara la domiciliu si 281 de persoane in carantina, informeaza Agerpres.

Citeste si articolul :   Gabriela Firea, reactie dura la adresa lui Klaus Iohannis: „Partinitor pana la Dumnezeu si inapoi!“

Prefectura Prahova mai informeaza ca in cursul zilei de marti, 31 martie, echipaje mixte ale Ministerului Afacerilor Interne au verificat 2.087 locatii unde se afla persoane in auto-izolare si 87 de agenti economici. In urma controalelor au fost aplicate 369 de sanctiuni contraventionale in valoare totala de aproape 459.000 lei, dintre care 368 au fost pentru incalcarea restrictiilor de circulatie prevazute in ordonantele militare, iau una pentru fapte de natura economica, scrie digi24.ro.

Autor