Antonio Banderas, infectat cu noul virus. Cum se simte indragitul actor

Indragitul actor spaniol, Antonio Banderas, a transmis ca este infectat cu noul virus. Anuntul a venit chiar in ziua in care a implinit 60 de ani.

Banderas a scris, pe contul de Twitter, ca in acest an este obligat sa-si sarbatoreasca ziua de nastere in izolare. Vedeta spune ca se simte “relativ bine”.

“Ma simt relativ bine, poate doar mai obosit decat in mod obisnuit, dar sunt increzator ca ma voi recupera cat mai repede posibil, urmand indicatiile medicilor, care sper ca imi vor permite sa depasesc procesul infectios de care sufer si care a afectat atat de multe persoane de pe tot globul”, a scris Banderas in mesajul de pe Twitter.

Vizavi de implinirea celor 60 de ani, Antonio Banderas a spus ca este o varsta pe care o priveste “cu mare dorinta si speranta”.

“Voi profita de aceasta izolare pentru a citi, a scrie si a continua sa-mi fac planuri pentru a da un sens celor 60 de ani recent impliniti, o varsta pe care o privesc cu mare dorinta si speranta”, amai spus indragitul actor.

Antonio Banderas biografie:

José Antonio Dominguez Banderas (n. 10 august 1960,Malaga, Spania), cunoscut mai mult ca Antonio Banderas, este un actor, regizor, producator, dansator si cantaret spaniol, care a jucat in filme foarte cunoscute precum Asasini, Evita, Interviu cu un vampir, Philadelphia, Masca lui Zorro si seria Shrek.

Inceputurile vietii[modificare

Banderas s-a nascut la Malaga, Andalucia, in sudul Spaniei, ca fiu al Anei Banderas, o profesoara, si José Dominguez, un politist din Guardia Civil.[14][15] El mai are un frate, Francisco. Banderas a fost crescut in religia romano-catolica, dar in prezent nu mai este adeptul acestei religii. El si-a luat numele mamei ca nume de scena. La inceput dorea sa devina fotbalist profesionist, dar visul i-a fost spulberat cand la varsta de 14 ani si-a rupt piciorul. In tinerete a calatorit la Madrid, pentru a-si incepe cariera in industria de film din Spania.

Viata personal

Citeste si articolul   Leon Dănăilă e cel mai sărac medic din România, deşi a făcut peste 30.000 de operaţii pe creier! Şi-a vândut apartamentul pentru a putea să-şi publice o lucrare ştiinţifică

Banderas a divortat de prima sa sotie, Ana Leza, si pe 14 mai 1996, s-a casatorit cu actrita americana Melanie Griffith, ceremonia privata restransa avand loc in Londra. Ei s-au intalnit cu un an mai devreme in timpul filmarilor la Two Much. Atat Griffith cat si Banderas erau casatoriti cu alte persoane cand s-au intalnit prima data. Au o fiica, Stella Banderas, care a aparut cu parintii ei in filmul Crazy in Alabama, din 1999, in care a jucat Griffith si pe care l-a regizat Banderas.

Cariera din Spania

Cariera sa de actor a inceput la varsta de 19 ani, pe cand lucra intr-un mic teatru din perioada Movida. A castigat notorietate printr-o serie de filme al caror regizor a fost Pedro Almodóvar, intre anii 1982 si 1990. Printre acestea se numara Laberinto de pasiones (1982), Matador (1986), La ley del deseo (1987), Mujeres al borde de un ataque de nervios (1988), si ¡Atame! (1989). Rolul prin care a devenit celebru este insa personajul “Ricky” din ¡Atame! (cu numele englezesc : Tie Me Up! Tie Me Down!), care a avut un mic succes si in Statele Unite.

Cariera la Hollywood

S-a mutat mai apoi in Statele Unite si apare din ce in ce mai des in pelicule americane; printre rolurile de inceput fiind rolul din filmul The Mambo Kings (1992), precum si rolul secundar din pelicula castigatoare de premiu Oscar, Philadelphia (1993). A aparut mai apoi si in filme de prima importanta la Hollywood precum rolul principal al peliculei din 1995, regizata de Robert Rodriguez, Desperado. In 1996, a jucat alaturi de Madonna in Evita, o adaptare a muzical-ului de Andrew Lloyd Webber si Tim Rice, in care joaca rolul naratorului, Che, un rol jucat pe Broadway de Mandy Patinkin. A primit si aprecierile criticilor pentru rolul din principal Zorro din Masca lui Zorro (1998), fiind primul actor spaniol care sa il incarneze pe Zorro in 80 de ani de la crearea personajului Zorro. Mai tarziu isi va reinterpreta acelasi rol in Legenda lui Zorro (2005), desi nu a s-a bucurat de acelasi succes ca originalul.

Citeste si articolul   Coronavirus in Romania, 10 iulie 2020. Anuntul oficial al autoritatilor

Banderas a colaborat frecvent cu regizorul peliculei Desperado, Rodriguez, care l-a recrutat si in trilogia Spy Kids si ultimul film din trilogia “Mariachi” (in care joaca alaturi de Johnny Depp), Once Upon A Time In Mexico. Singurul film regizat de Banderas este filmul care nu s-a bucurat de prea mult succes Crazy in Alabama (1999), in care joaca sotia sa Melanie Griffith.

In 2003, Banderas s-a reintors la genul muzical, aparand in rolul principal din spectacolul Nine de pe Broadway, care avea la baza filmul 8½, rol ce fusese interpretat de catre Raul Julia. Cu aceasta interpretare Banderas a castigat premiile Outer Critics Circle si Drama Desk, si a fost nominalizat pentru Tony Award pentru cel mai bun actor intr-un musical. Interpretarea sa de pe Broadway este pastrata pe o inregistrare lansata de PS Classics.

Interpretarea vocala a personajului Motanul Incaltat din Shrek 2 si Shrek al treilea l-a facut cunoscut in circuitul rolurilor pentru filme de familie. In 2006, a jucat in Take the Lead, un film despre liceeni in care interpreteaza rolul unui instructor de dans. Tot in acel, pe 14 octombrie, an a primit si premiul “Gabi” al L.A. Latino International Film Festival pentru intreaga cariera. A fost gazda celui de-al 600 episod din Saturday Night Live (din sezonul 31). Invitatul din industria muzicii a fost Mary J. Blige. A interpretat si vocea unei albine generata pe calculator care poate fi vazuta in Statele Unite in reclama pentru Nasonex,[20] un medicament contra alergiilor, si in campania comerciala de Craciun a companiei Marks & Spencer, un comerciant din Marea Britanie.

Filmografie

Laberinto de pasiones (1982)
La Corte de Faraón (1985)
Caso cerrado (1985)
Matador (1986)

La ley del deseo (1987)
Women on the Verge of a Nervous Breakdown (1988)
Bajarse al moro (1989)
Si te dicen que cai (1989)

Citeste si articolul   Cum si-a pierdut Prigoana piciorul! I-a fost zdrobit intr-o...

Tie Me Up! Tie Me Down! (1990)
Terra Nova (1991)
The Mambo Kings (1992)

Benito (1993)
¡Dispara! (1993)
The House of the Spirits (1993)

Philadelphia (1993)
Of Love and Shadows (1994)
Interviu cu un vampir (1994)
Miami Rhapsody (1995)

Desperado (1995)
Four Rooms (1995)
Assassins (1995)

Never Talk to Strangers (1995)
Two Much (1995)
Evita (1996)
Masca lui Zorro (1998)

Play It to the Bone (1999)
The 13th Warrior (1999)
The Body (2001)
Spy Kids (2001)

Original Sin (2001)
Femme Fatale (2002)
Spy Kids 2: The Island of Lost Dreams (2002)
Frida (2002)

Ballistic: Ecks vs. Sever (2002)
Spy Kids 3-D: Game Over (2003)
Once Upon a Time in Mexico (2003)
And Starring Pancho Villa as Himself (2003)

Imagining Argentina (2003)
Shrek 2 (2004)
The Legend of Zorro (2005)
Take the Lead (2006)

Bordertown (2007)
Shrek the Third (2007)
My Mom’s New Boyfriend (2008)
The Other Man (2008)
Thick as Thieves (2009)

Shrek Forever After (2010)
You Will Meet a Tall Dark Stranger (2010)
The Big Bang (2011)
Day of the Falcon (2011)

The Skin I Live In (2011)
Spy Kids: All the Time in the World (2011; deleted scenes only)
Puss in Boots (2011)

Black Gold (2012)
Haywire (2012)
Ruby Sparks (2012)
Machete Kills (2013)
Justin and the Knights of Valour (2013)
Autómata (2014)
The Expendables 3 (2014)

Knight of Cups (2014)
The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water (2015)
The 33 (2015)
Altamira (2016)

Security (2017)
Gun Shy (2017)
Capcana mortala (2017)
Durere si glorie (2019)