Guvernul Libanului si-a prezentat demisia

Toti membrii Guvernului Libanului au demisionat luni dupa-amiaza, anunta ministrul Sanatatii, Hamad Hassan, in contextul intensificarii presiunilor internationale dupa explozia de la Beirut.

“Intregul Cabinet a demisionat”, a declarat Hamad Hassan dupa sedinta de guvern desfasurata luni dupa-amiaza.

Premierul Hassan Diab se indreapta spre Palatul prezidential “pentru a depune demisia colectiva a Guvernului”, a precizat Hamad Hassan, citat de agentia Associated Press.

Anterior, surse guvernamentale de la Beirut anunta asera ca premierul Libanului, Hassan Diab, l-a informat pe presedintele Michel Aoun ca intentiona sa demisioneze.

Publicitate

Mai multi membri ai Guvernului de la Beirut au demisionat in ultimele zile, pe fondul protestelor masive fata de situatia economica si sociala.

Guvernatorul Beirutului, Marwan Abboud, a anuntat luni, potrivit BBC, ca bilantul exploziei din zona portuara a ajuns la 220 de morti si aproximativ 6.000 de raniti, 110 persoane fiind in continuare disparute. Aproximativ 300.000 de oameni au ramas fara locuinte dupa deflagratie.

Situatia economica si sociala din Liban este grava. Explozia din Beirut a accentuat starea de nemultumire, iar sambata si duminica mii de persoane au participat la proteste antiguvernamentale.

Citeste si articolul :   Lovitura pentru Guvernul Orban, in plina pandemie. Avocatul Poporului ataca din nou Legea carantinei

Donatorii internationali au promis alocarea unor “resurse majore” pentru reconstructia Libanului, conditionand asistenta straina de reforme care sa asigure distribuirea ajutoarelor in mod transparent. Reprezentantii a 30 de tari au participat la videoconferinta internationala a donatorilor organizata duminica dupa-amiaza de presedintele Frantei, Emmanuel Macron. Potrivit Presedintiei Frantei, au fost asumate angajamente pentru ajutoare de 252 de milioane de euro.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.