Un camin de batrani se inchide din cauza pandemiei. Zeci de oameni trimisi acasa

Peste 70 de persoane care se afla in caminul pentru persoane varstnice din Ramnicu Valcea trebuie sa plece acasa, dupa ce autoritatile locale, in subordinea carora se afla caminul, au decis sa inchida institutia pana la finalizarea starii de urgenta.

Decizia inchiderii caminului pentru persoane varstnice, aflat in subordinea Primariei Ramnicu Valcea, a fost luata in Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta. Autoritatile locale spun ca persoanele aflate in camin, cu o medie de varsta de 85 de ani, ar putea fi in pericol de imbolnavire in camin.

Daniel Ionescu, purtatorul de cuvant al Primariei Ramnicu Valcea, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca foarte multi dintre angajatii caminului sunt navetisti si oricand se poate intampla sa aduca virusul in camin.

„Decizia a fost luata in contextul in care cei care se afla aici au o medie de varsta foarte inaintata, de 85 de ani, si s-a ajuns la aceasta decizie concluzionandu-se ca oricat de drastice ar fi masurile de protectie luate de personalul care intra in camin zilnic, tot exista riscul de a aduce virusul in randul acestei comunitati. Sunt oameni care fac naveta din localitatile limitrofe Ramnicului, care vin cu mijloace de transport in comun si care pot sa aduca si acest virus. Am mai luat seama si la ce se intampla in lume, la situatia din Spania, Italia, Polonia, Japonia, Statele Unite, situatii in care sunt niste tragedii. Sunt zeci de morti in caminele de acest fel. Odata intrat virusul, practic face ravagii”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Daniel Ionescu, purtator de cuvant Primaria Ramnicu Valcea

Potrivit acestuia, cele 72 de persoane cazate acum in camin vor fi preluate de rude.

Trei dintre ei, insa, care au familiile plecate din tara, vor ramane in grija angajatilor statului.

„Nu s-a stabilit o limita de timp. Au fost contactati toti apartinatorii acestor oameni care se afla in camin, li s-a comunicat care este rezolutia data la nivelul municipalitatii, li s-a explicat care sunt motivele si, in principiu s-a gasit intelegere. Cu exceptia a trei cazuri, daca nu ma insel, situatii in care apartinatorii nu se afla in tara, iar aceste persoane vor ramane in camin. Celelalte, in zilele urmatoare, vor fi luate de apartinatori”, a mai spus Ionescu.

Reprezentantii Primariei Ramnicu Valcea au mai spus ca o parte din personalul caminului va intra in somaj tehnic, restul va ramane sa ingrijeasca persoanele care nu au unde pleca.

Caminul are 80 de locuri disponibile, iar persoanele care sunt ingrijite aici platesc aproximativ 2.000 de lei lunar.

Citeste si articolul :   VIDEO: Moastele Sf. Ioan cel Nou, in cel mai mare focar din Romania. Mii de oameni au iesit in strada, unii fara masti si fara distantare sociala

Oamenii care pleaca isi pot lasa lucrurile in camere si se pot intoarce in camin dupa ce trece epidemia de coronavirus.

(sursa: Mediafax)

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.