Haos in sistemul medical din Romania. Opt medici demisioneaza de la Spitalul Judetean Arad, iar peste 80 de angajati si-au luat concediu medical

Opt medici de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Arad si-au depus demisia, anuntand ca vor sa se pensioneze, in timp ce peste 80 de angajati si-au luat concediu medical in ultimele zile.

Conducerea SCJU Arad a prezentat, marti, situatia personalului care este disponibil in aceasta perioada, precizand ca sase medici de la Unitatea de Primire Urgente si doi de pe alte sectii au ales sa plece.

“Au anuntat ca isi depun demisia pentru a intra in pensie”, precizeaza conducerea spitalului intr-un comunicat de presa.

Pe de alta parte, 83 de angajati – medici, asistenti, infirmieri, brancardieri, registratori medicali si-au luat concediu medical, incepand cu data de 23 martie.

Publicitate

“La nivelul SCJU Arad, avem 305 medici, 985 de asistenti medicali, 387 de infirmiere, 64 de brancardieri. Pentru a face fata unui aflux de pacienti infectati cu coronavirus, s-a dispus angajarea de personal medical pe o perioada determinata de sase luni. Pana acum, am angajat 20 de medici, 19 asistenti medicali si patru personal auxiliar”, mai arata comunicatul, potrivit digi24.ro

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.