Turcia, destinatia preferata de romani pentru circuite si revelion, in ultimele luni din an

Turcia este destinatia preferata de romani pentru ultima parte a anului, atat pentru vacante la plaja, pe final de sezon, cat si pentru circuite si revelion, conform unui comunicat al unei agentii de turism. In Romania sunt foarte cautate circuitele Bucovina – Maramures – Iasi si Cazanele Dunarii.

Potrivit agentiei Hello Holidays, Turcia este destinatia preferata de romani pentru ultima parte a anului, atat pentru vacante la plaja, pe final de sezon, cat si pentru circuite si revelion.

Astfel, agentia a suplimentat numarul programelor pana in decembrie, pentru Turcia, Romania, Bulgaria, Grecia si mizeaza pe un ritm de vanzari similar anului trecut si un numar in crestere de turisti.

„A fost un sezon cu multe provocari, in care am pornit cu Romania, apoi cu Grecia si Bulgaria, apoi cu Turcia. Turistii ne-au cerut informatii depre conditiile de calatorie cu autocarul, despre hoteluri si regulile de igiena, au vrut sa stie daca spatiile de cazare sunt verificate periodic de autoritatile locale. Au pornit cu reticenta in vacanta, in special familiile cu copii, dar unele au ajuns sa aiba si doua vara aceasta”, declara Cosmin Vasile, manager destinatie.

Publicitate

In ultimele luni ale anului, trei din 10 turisti care au cumparat o vacanta de vara de la agentie se inscriu pe programe de tip circuit, sejur ori revelion, arata statisticile agentiei.

Cea mai mare cerere este pentru Turcia, pentru programele de Cappadocia si Istanbul, ori Senior Holidays la Istanbul si Safranbolu. Pentru Istanbul, un program de cinci zile, care costa de la 139 de euro/persoana, agentia organizeaza doua plecari saptamanale cu autocarul, si dimineata, si seara. Cappadocia se organizeaza in mai multe variante, de sase, opt si 12 zile, si costa de la 265 de euro/persoana. Sejururile la Istanbul ori Safranbolu sunt de patru nopti si costa 169, respectiv 229 de euro/persoana.

Si pentru revelion se cauta Turcia, alaturi de programele pentru Grecia si Macedonia.

In Romania sunt foarte cautate circuitele Bucovina – Maramures – Iasi, Cazanele Dunarii si programele „O zi cat o vacanta“ la Veliko Tarnovo, Plevna – Ruse, Sighisoara-Viscri, Salina Ocnele Mari, Spiridusii lui Mos Cracicun (o vizita la fabrica de sticla de la Targoviste).

Citeste si articolul :   Grecia, lovita de un cutremur puternic! Seismul a avut zeci de replici

„Foarte multi turisti ne intreaba despre pietele de Craciun. Nu stim deocamdata daca se vor organiza anul acesta si unde. Pentru zilele libere de 30 noiembrie si 1 decembrie am pregatit programe in Romania, Polonia, Macedonia, Kosovo. Putem adauga si vacante la targurile de Craciun, daca acestea se vor organiza”, anunta reprezentantul agentiei.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.