Ministrul de Interne Marcel Vela: Cei care incalca izolarea intra direct in carantina si platesc cheltuielile

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anuntat, duminica seara, faptul ca romanii care nu vor respecta conditiile izolarii la domiciliu vor intra direct in carantina si vor suporta cheltuielile.

Vela a spus ca romanii pot plati costurile carantinei.

“Am stabilit ca cei care sunt in izolare la domiciliu, identificati si verificati ca atare, daca incalca regulile izolarii, intra direct in carantina si vor suporta toate cheltuielile acestei carantinei”, a spus Vela.

Potrivit ministrului, cei care nu respecta carantina vor intra inca 14 zile in carantina de cand au incalcat carantina si vor suporta si ei toate cheltuielile.

Publicitate

Amenzile minime pentru incalcarea ordonantelor militare vor creste pentru persoanele fizice de la 100 de lei la 2.000 de lei, in timp ce amenzile minime pentru persoanele juridice cresc la 10.000 de lei, porivit unui proiect de Ordonanta de Urgenta a Guvernului initiat de Ministerul Afacerilor Interne, pus in procedura de transparenta decizionala.

Astfel persoanele fizice vor plati minim 2.000 de lei si maxim 20.000, fata de cum era acum 100 si maxim 5.000 de lei pentru incalcarea ordonantelor militare. De asemenea, pentru persoanele juridice care nu respecta ordonantele amenzile minime cresc de la 1.000 de lei la 10.000, maximul fiind 70.000 de lei, a anuntat secretarul de stat in MAI, Bogdan Despescu.

Potrivit noii ordonante, se pot aplica si alte sanctiuni, precum confiscare bunuri, interzicere acces la respectivele bunuri, suspendarea temporara a activitatii, suspendarea unor lucrari.

Pana acum politistii au depistat 33.000 persoane care nu au respectat restrictionarea circulatiei si s-au dispus amenzi de circa 46 milioane lei, a mai spus Despescu, care a adaugat ca au fost intocmite peste 200 de dosare penale pentru zadarnicirea actiunilor de combatere a bolilor.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.