Romania in scenariu 4 coronavirus. Ce inseamna si ce masuri noi iau autoritatile

Luni sau marti, Romania va depasi numarul de 2.000 de persoane infectate cu SARS-Cov-2 si va trece in scenariul 4

Romania are deja peste 1.500 de persoane infectate cu SARS-Cov-2 , iar in conditiile in care zilnic apar cel putin 200 de cazuri, intrarea in scenariul 4 al pandemiei e o chestiune de zile. „Vrem sa-i ducem la domiciliu pe cei cu simptomatologie usoara si medie.

Tot la fel, propunem ca medicii care sunt asimptomatici, dar infectati cu coronavirus sa poata sa ramana in unitatile spitalicesti, sa trateze pacientii de coronavirus. Avem mai multe facilitati pe care sa le cerem prin ordonanta si pentru unitatile sanitare, sa se poata face angajari direct, fara concurs, sa se poata mari organigramele la directiile de sanatate publica si sanitare, sunt multe propuneri pe care fiecare minister le face si din aceste propuneri , ele sunt facute publice si oficiale printr-o ordonanta militara”, a precizat Nelu Tataru, ministrul Sanatatii, la Realitatea Plus.

Citeste si articolul :   Asigurarile RCA se scumpesc de la 1 ianuarie 2021. Ce trebuie sa stie fiecare sofer

Alexandru Rafila a precizat ca bolnavii infectati cu SARS-Cov-2 ar putea fi tratati si la hotelurile unde sunt carantinati sau in spatii special amenajate, nu neaparat la domiciliu.

Publicitate

Publicitate

“Probabil ca luni sau marti o sa fim in aceasta situatie. Scenariul 4 presupune masuri suplimentare care sa nu aglomereze spitalele, presupune si deja cred ca saptamana viitoare , la inceputul saptamanii, va fi adoptata o hotarare care sa prevada ca cazurile usoare se trateaza acasa sau in alte conditii de izolare, pentru ca aceasta este politica care previne colmatarea spitalelor si permite tratarea exclusva a pacientilor care au forme severe ale bolii in spital.

Ar putea fi tratate acasa sau in spatii amenajate, cum sunt hotelurile, sunt spatii foarte bine amenajate acolo, personalul medical verifica periodic starea loc de sanatate, daca se agraveaza sunt transferati la spital, daca nu sunt doar monitorizati si in momentul in care devin negative doua teste consecutive pot sa plece acasa”, a spus Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie la Digi 24.

Citeste si articolul :   Romanii dintr-un bloc din Milano au fugit toti intr-o noapte. Orasul e in carantina de coronavirus. Marturia unei romance

Presedintele Societatii Romane de Microbiologie nu exclude, in scenariul 4, inchiderea unor orase sau localitati. „Daca exista o crestere locala extrem de puternica a cazurilor, atunci trebuie sa iei o masura de genul acesta (sa inchizi orasele -n.r.).

Ganditi-va ca si in nordul Italiei au fost la inceput 12 localitati care au fost practice inchise astfel incit s-a redus circulatia persoanelor la localitatile invecinate”, a adaugat acesta, scrie Mediafax.ro

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.